ADO hekkensluiter door kansloze nederlaag in Deventer

11 februari 2017, 21:50

Go Ahead Eagles heeft door 3-1 te winnen van ADO Den Haag ook meteen de rode lantaarn overgedragen aan de club uit de residentiestad. Een spectaculaire en besneeuwde avond in de Adelaarshorst leverde de twee doelpunten van Sam Hendriks op, plus een penalty van ADO-invaller Abdenasser El Khayati en een schitterende treffer van Marcel Ritzmaier. De middenvelder passeerde gelegenheidsdoelman Dion Malone van ver met een lob; ADO moest het laatste kwartier met tien man door nadat Esteras Setkus rood had gekregen. ADO had toen al drie keer gewisseld.

Voor Go Ahead en ADO Den Haag, bij aanvang van het duel de nummers 18 en 16 van de eredivisie, was er alles aan gelegen om drie punten te pakken. ADO, met de nieuwe trainer Alfons Groenendijk op de bank, hoopte na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens te winnen en uit de degradatiezone te kruipen. Go Ahead op zijn beurt zou met een zege naar de veertiende plaats klimmen, boven Excelsior en Sparta.

ADO had helemaal niets tegenover de kansen van Eagles gesteld, nul doelpogingen en dus ook geen schoten tussen de palen. Met Mike Havenaar en Sheraldo Becker als nieuwe aanvallers in de tweede helft probeerde Groenendijk wat nieuws, maar dat mocht niet baten voor ADO. Binnen het kwartier kreeg het de tweede van Sam Hendriks om de oren. Defensief geklungel van Tommie Beugelsdijk na een uittrap van Setkus luidde de 2-0 van Hendriks in. De spits ging alleen op Setkus af, omspeelde de doelman en schoot de bal in de lege goal.

Daarmee leek het lot van ADO voltrokken, helemaal toen Setkus een kwartier voor tijd met een rode kaart van het veld moest. De ongrijpbare Hendriks brak door en wilde langs Setkus sprinten, maar gleed uit en struikelde over de keeper. Ed Janssen beoordeelde het als het neerhalen van een doorgebroken speler en gaf rood. Hierdoor belandde Dion Malone als gelegenheidsdoelman onder de lat, Groenendijk had al zijn wissels al gebruikt en kon geen nieuwe keeper het veld inbrengen.

De Oostenrijkse middenvelder veroverde de bal, keek waar Malone stond en lobte de bal keurig over Malone heen. Het was de kers op de taart voor Go Ahead, dat na de toegevoegde vijf minuten uitgebreid feest kon vieren. De laatste plaats ging over naar ADO, omdat Roda als mededegradatiekandidaat eerder op de avond een punt had gepakt bij Heracles Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen