FC Twente houdt PSV in extremis van titelkoers af

6 april 2017, 22:41

De derde opeenvolgende landstitel voor PSV lijkt definitief uit zicht. De levendige en vooral na rust chaotische uitwedstrijd tegen FC Twente eindigde dankzij een laat doelpunt van Bersant Celina in 2-2. Hiermee kreeg de prima voetballende thuisploeg waar het recht op had. Met vijf speelronden te gaan staan de Eindhovenaren op zeven punten van koploper Feyenoord en op vier punten van runner-up Ajax, dat nog op bezoek komt in Eindhoven.

Bij de regerend landskampioen keerde Andrés Guardado terug in de basisopstelling ten koste van Jorrit Hendrix. PSV kreeg binnen een minuut al zijn eerste opgelegde kans, maar Marco van Ginkel schoot de bal tegen doelman Nick Marsman aan. De eerste kans voor FC Twente was wel meteen raak: Enes Ünal ontdeed zich van Hector Moreno en wist vervolgens keurig de verre hoek te vinden.

In een tijdsbestek van twee minuten stiftte Fredrik Jensen oog in oog met Zoet voorlangs, moest Jetro Willems zich voor de nastoot van Celina werpen, dook Zoet een kopbal van Ünal uit de kruising en tikte Joachim Andersen de bal tegen de paal. PSV hield voor rust het initiatief, maar FC Twente bleef continu gevaarlijk in de tegenaanval.

Net op het moment dat de Tukkers aan een slotoffensief leken te kunnen beginnen, werd het chaotisch in het stadion. De politie bleek bezig te zijn met een onderzoek naar illegale drugshandel en verschillende tribunevakken werden geëvacueerd terwijl de wedstrijd gewoon doorging. PSV leek de wedstrijd probleemloos over de streep te kunnen trekken, totdat Guardado in blessuretijd de bal verspeelde en Celina dit foutje genadeloos afstrafte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen