Denemarken verlengt contract van bondscoach Hareide

31 oktober 2017, 11:49

Age Hareide (64) blijft de komende jaren als bondscoach verbonden aan Denemarken. Zijn contract is verlengd tot de zomer van 2020, zo wordt gemeld via de officiële kanalen van de Deense bond. De keuzeheer krijgt ook de kans om zich te kwalificeren voor het EK van dat jaar.

Maar eerst moet Hareide de Scandinaviërs naar het WK in Rusland zien te leiden. Daarvoor zal Denemarken volgende maand in de play-offs af moeten rekenen met Ierland. Onder Hareide is het vaderland van onder meer Lasse Schöne, Nicolai Jørgensen en Lasse Schöne hoe dan ook bezig aan een opmars. Op de FIFA-ranglijst is Denemarken van de 51ste plaats gestegen naar de 19de.

"Nu al kunnen we zien waartoe dit team in staat is", zegt bondsvoorzitter Kim Hallberg. "Kijkend naar hoe jong dit team is, zit er groot potentieel in de ploeg. Hareide heeft een enorme stap gezet en we zijn ervan overtuigd dat hij de volgende kan zetten. Hij kan ervoor zorgen dat we ons kwalificeren voor het EK 2020."

Hareide is vanaf het voorjaar van 2016 eindverantwoordelijk voor de Deense nationale ploeg. In clubverband is hij enkel in Scandinavië werkzaam geweest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen