PSV neemt afstand na spektakelstuk tegen FC Twente

5 november 2017, 18:52

FC Twente heeft in de eerste wedstrijd onder Gertjan Verbeek bijna voor een stunt gezorgd. De Tukkers kwamen op bezoek bij koploper PSV liefst drie keer terug van een achterstand, maar gingen in blessuretijd alsnog onderuit door een eigen doelpunt van aanvoerder Stefan Thesker. Na de ongekend spectaculaire voetbalmiddag in het Philips Stadion staat PSV acht punten los op naaste belagers Ajax, PEC Zwolle en AZ.

Verbeek zag hoe zijn ploeg voor rust een prima indruk achterliet. FC Twente verdedigde compact en geconcentreerd en voetbalde bij vlagen aardig mee. De enige kans die het in de eerste helft weggaf, was echter meteen raak. Peet Bijen verdedigde door het midden uit, Steven Bergwijn pikte de bal op en vond Jürgen Locadia met een mooie steekbal: 1-0.{image[322268][right-half][]}

De gasten uit Enschede lieten zich echter niet van de wijs brengen en scoorden ook uit hun enige kans. Na een al dan niet onterecht gegeven corner ontdeed Thesker zich van Nicolas Isimat-Mirin en knikte hij de bal in de hoek: 1-1. PSV probeerde in het vervolg van de eerste helft nog iets te forceren, maar speelde in een te laag tempo om FC Twente pijn te doen.

PSV schakelde na rust een tandje bij en creëerde in het eerste kwartier na rust een handvol kansen. Marco van Ginkel raakte eerst de lat, vervolgens de paal en Gastón Pereiro kopte rakelings naast. Net toen FC Twente de storm doorstaan leek te hebben, sleepte Bergwijn met een schwalbe een strafschop uit het vuur. Van Ginkel pakte het cadeautje van arbiter Higler uit: 2-1.

FC Twente bleek echter over een ongekende veerkracht te beschikken. Thomas Lam tekende al snel na de 2-1 {image[322269][right-half][]}met een droge afstandsknal voor de gelijkmaker. Cocu reageerde door Luuk de Jong in te brengen. De spits had aan vijf minuten genoeg om zijn eerste Eredivisie-doelpunt sinds maart tegen de touwen te koppen. FC Twente sloeg echter voor de derde keer snel terug, via een geplaatste afstandspoging van Fredrik Jensen: 3-3.

PSV zetten nog aan voor een slotoffensief, dat een gemiste kans opleverde voor Locadia, een schuiver van Hirving Lozano en een volley van Pereiro die recht in de handen van Brondeel eindigde. Net na het ingaan van de blessuretijd gleed Thesker op ongelukkige wijze een voorzet van Locadia in het eigen doel. PSV verlengt hiermee een indrukwekkende reeks in eigen huis, waar het alweer zeventien competitiezeges op rij heeft geboekt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen