Een succesfactor van PSV ontrafeld: kunstgraskampioen

22 november 2017, 08:46   Bijgewerkt: 22 november 2017, 09:26

Een van de geheimen van PSV dit seizoen zijn de opvallend goede prestaties op kunstgras. De Eindhovenaren doen het daarop de laatste jaren opvallend beter dan Ajax en zeker dan Feyenoord. Ook deze voetbaljaargang komen ze als beste uit de bus.

Zo ging PSV voor het laatst onderuit op kunstgras in 2015, op bezoek bij Heracles Almelo. "We proberen wel voor elk duel goed te wennen aan de ondergrond", vertelt trainer Phillip Cocu, die het succes niet helemaal kan verklaren, aan het Eindhovens Dagblad. "Dat doen we door de twee laatste trainingen altijd een substantieel deel van de tijd op kunstgras te werken."

De Eindhovenaren besteden een hoop werk om de juiste belasting te vinden voor de spelers in aanloop naar de duels op kunstgras. Cocu: "Het is niet altijd gemakkelijk om de ondergrond na te bootsen, omdat de kunstgrasvelden in de Eredivisie nogal verschillen. Bij PEC Zwolle rolde de bal zondag door de nattigheid prima, maar bij Excelsior ligt het er minder goed bij en kunnen de omstandigheden weer heel anders zijn."

Dit seizoen verloor PSV nog geen punt op kunstgras. Zowel bij VVV-Venlo als ook PEC Zwolle bleef het overeind, al ging dat in Overijssel niet eenvoudig. De enige nederlaag die de formatie van Cocu leed, was op het gewone gras in Heerenveen (2-0).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen