Groningen kan financieel profiteren van transfer Van Dijk

28 december 2017, 08:54

FC Groningen kan zich in de handen wrijven met de megatransfer van Virgil van Dijk naar Liverpool. De club kan een mooi bedrag opstrijken nadat woensdag de overgang van hun oud-speler afgerond werd. Liverpool betaalt maar liefst 84,5 miljoen euro aan Southampton. Nooit eerder werd zoveel geld betaald voor een verdediger.

Groningen verkocht Van Dijk ruim vier jaar geleden aan Celtic voor meer dan vijftien miljoen euro. De Trots van het Noorden sloot daarbij ook een doorverkooppercentage van tien procent af. Het is afwachten wat Celtic in zomer van 2015 precies heeft afgesproken met Southampton, maar Groningen kan rekening houden met een bedrag van 664.000 euro.

"Het zou schitterend zijn, maar ik prijs de dag niet voor het avond is", zegt Groningen-directeur Hans Nijland in het Dagblad van het Noorden. "Eerst wil ik precies weten wat de voorwaarden zijn die Celtic met Southampton heeft afgesproken. Normaal gesproken is er sprake van een doorverkooppercentage, maar als daarover geen afspraken zijn gemaakt, kunnen we straks onze mond afvegen en hebben we niets. Liever tien dubbeltjes in de hand dan vier kwartjes in de lucht."

Trots is Nijland zonder meer op de transfer van Van Dijk. Groningen pikte de 26-jarige verdediger op negentienjarige op uit de A-junioren van Willem II, waar ze het niet in hem zagen zitten. "Eerst was het Luis Suárez die we uit de krottenwijken van Montevideo hebben gehaald, bij ons hebben laten debuteren en uiteindelijk zagen uitgroeien tot wereldster. Nu is het Virgil van Dijk die op een dood spoor zat bij Willem II, bij FC Groningen zijn debuut maakte en met deze stap tot de absolute top van het mondiale voetbal gaat behoren. Daar ben ik hartstikke trots op. Een enorm compliment voor onze scouting."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen