PSV simpel langs amateurs van Excelsior Maassluis

26 september 2018, 20:33   Bijgewerkt: 26 september 2018, 20:42

PSV heeft woensdagavond de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt na een simpele overwinning op de amateurs van Excelsior Maassluis. Op een matig kunstgrasveld was PSV te sterk voor de club uit de Tweede Divisie: 0-4. In de eerste helft zorgden Cody Gakpo en Trent Sainsbury voor de treffers. In de tweede helft werd de Eindhovense productie verdubbeld en tekenden Ramon-Pascal Lundqvist en Nicolas Isimat-Mirin voor de treffers.

Voordat de wedstrijd was begonnen liep PSV al tegen een probleem aan in Maassluis. Uit de Brabantse bus stapten 25 spelers, terwijl de kleedkamer van Excelsior Maassluis maar plek biedt aan twintig spelers. Hierdoor moesten de wisselspelers eerst buiten blijven en konden de basisspelers zich optimaal voorbereiden op de wedstrijd. Een bekerwedstrijd in optima forma. Nadat alle spelers dan toch omgekleed waren, bleek PSV met elf nieuwe namen te gaan beginnen ten opzichte van de topper tegen Ajax van afgelopen weekend.

Toch was het PSV dat de score opende. Een mooie steekpass van middenvelder Michal Sadílek belandde bij rechtsback Jordan Teze die de bal opzij schoof naar Cody Gakpo die vervolgens in een leeg goal kon binnen tikken. Waar PSV afgelopen weekend in de topper tegen Ajax er in elke duel bovenop klapte, bleef het ook na de openingstreffer in een lage versnelling spelen, tot ergernis van trainer Mark van Bommel. Linksback  Aziz Behich leed veel balverlies en pakte zelfs een gele kaart namens de Eindhovenaren. Toch leek PSV voor rust de zege al veilig te stellen. Een kort genomen corner werd voorgeslingerd door Sadílek die het hoofd van Trent Sainsbury vond.

Amper vijf minuten later was het de andere centrale verdediger die op het wedstrijdformulier genoteerd kon worden. Een heerlijke vrije trap van Mauro Junior werd simpel binnen gekopt door Nicolas Isimat-Mirin. Excelsior Maassluis probeerde het nog wel in de slotfase, maar verder dan een leuke actie van Afaker en een schot van Van Ewijk kwam het niet. PSV kreeg in de slotfase nog kansen via Verreth en Ramselaar, maar verder dan 0-4 kwam het niet. Al met al een gemakkelijke avond voor de mannen van Van Bommel.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Eloy Room 6; Jordan Teze 6,5, Trent Sainsbury 6,5, Nicolas Isimat-Mirin 7, Aziz Behich 5; Bart Ramselaar 6, Michal Sadílek 7,5, Érick Gutiérrez 6; Mauro Junior 6, Cody Gakpo 6 (76. Matthias Verreth - ), Donyell Malen 6 (62. Ramon-Pascal Lundqvist 6,5)

Man of the match: Michal Sadílek

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen