Spelersrapport: Memphis en Dumfries zijn de uitblinkers

17 november 2018, 09:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als je wint van de wereldkampioen, kan het spelersrapport alleen maar bestaan uit goede beoordelingen. Memphis Depay en Denzel Dumfries waren vrijdagagavond tegen Frankrijk de grote uitblinkers aan de zijde van Oranje, terwijl de rest ruim voldoende tot goed scoorde.

Jasper Cillessen - 6,5

Werd nooit serieus aan het werk gezet door de Fransen. Keepte waar het moest attent mee. Al zorgde een verkeerde uittrap van Jasper Cillessen in de tweede helft wel voor een van de spaarzame hachelijke momenten voor het doel van Oranje.

Denzel Dumfries - 8

Even was er sprake dat Kenny Tete zou starten, maar voorlopig is Denzel Dumfries de rechtsback van het Nederlands elftal. Hij bleef maar gaan, zoals we van de PSV'er gewend zijn. Dumfries stond ook ijzersterk te verdedigen. De onvermoeibare Rotterdammer had zijn goede optreden kunnen belonen met een doelpunt, maar miste twee enorme kansen achter elkaar.

Matthijs de Ligt - 7,5

Het moment dat Matthijs de Ligt ingreep op de sprintende Kylian Mbappé maakte indruk. Mbappé en Griezmann konden amper een gaatje vinden in de defensie van Oranje. Olivier Giroud kwam helemaal niet in het stuk voor. Hij zit waarschijnlijk nog in de broekzak van De Ligt en compagnon Virgil van Dijk. 

Virgil van Dijk - 7,5

Speelt zoals een aanvoerder van het Nederlands elftal hoort te doen: als een veldheer. Een moment van onoplettendhied bij Virgil van Dijk kostte Oranje twee maanden geleden in Parijs minimaal een gelijkspel, nu was de duurste verdediger ter wereld op geen foutje te betrappen.

Daley Blind - 6,5

Zet zijn goede vorm bij Ajax ook door bij het Nederlands elftal. Daley Blind speelde naar behoren op de linksbackpositie, zeker in de wetenschap dat hij bij zijn club als centrale verdediger speelt. Daarom was het misschien tegen Frankrijk even wennen voor Blind. In de tweede helft was hij ook betrokken bij een paar gevaarlijke aanvallen van Nederland.

Marten de Roon - 7

Ruud Gullit zei het al na de wedstrijd tegen Duitsland: Marten de Roon speelt op de juiste manier in een ondergeschikte rol. Tegen de Fransen was dat gisteren niet anders. Onopvallend, zonder risico maar toch erg nuttig op het middenveld. Met deze De Roon is het maar zeer de vraag of Kevin Strootman ooit nog terugkeert in het elftal. Ook Davy Pröpper zal aan de bak moeten, als hij weer fit is. De Roon is een goede vondst van Ronald Koeman.

Georginio Wijnaldum - 7

Het is niet voor niets dat Georginio Wijnaldum tegen Duitsland scoorde en nu tegen Frankrijk weer. In zijn meer aanvallende rol is de middenvelder als een vis in het water. Nederland wordt daar ook zichtbaar stukken beter van. Dat Wijnaldum scoorde, kwam omdat hij alert reageerde op de rebound van het schot van Ryan Babel. Die kans in de eerste minuut had er overigens ook in gemoeten. In ieder geval: laat Wijnaldum vooral staan op deze positie.

Frenkie de Jong - 7,5

Een genot als hij aan de bal is, maar Frenkie de Jong kan ook een bal afpakken als het moet. De felbegeerde Ajacied gaf maar weer eens zijn visitekaartje af. Hij was ook dichtbij zijn eerste doelpunt voor Oranje. Helaas haalde Hugo Lloris zijn geplaatste schot uit de hoek. 

Steven Bergwijn - 6,5

Stichtte gevaar en was ook verdedigend sterk in de duels, met onder andere Mbappé. Die bereidheid tot hard werken is tekenend voor dit Oranje. Het optreden van Bergwijn tegen Frankrijk was ruim voldoende, en het mooie is: de PSV'er gaat alleen nog maar beter worden.

Memphis Depay - 8,5

Zoals we Memphis Depay de laatste interlands kennen. Aanwezig, gevaarlijk én scoren. Memphis moest tot in blessuretijd wachten op zijn doelpunt. Was daarvoor al een paar keer dichtbij een treffer. De oude Memphis zijn we zo langzamerhand allemaal vergeten, want het is nu iedere wedstrijd weer genieten met de Memphis 2.0.

Ryan Babel - 6,5

Het blijft eigenaardig dat Ryan Babel zes jaar lang uit beeld is geweest bij het Nederlands elftal. Wie hem zag spelen tegen Frankrijk vraagt zich af waarom? Babel is de nestor van de ploeg. Hij kan de wedstrijd lezen en met zijn balvastheid even rust creëren op de momenten waarop het moet. Bovendien leidde Babel met zijn schot de 1-0 in.

Invallers Quincy Promes, Tonny Vilhena en Nathan Aké speelden tekort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen