Pastoor springt ook in de bres voor uitgefloten Dumfries

12 maart 2019, 08:38

Denzel Dumfries was afgelopen zaterdag de gebeten hond bij een deel van de aanhang van PSV. De rechtsback speelde tegen NAC Breda (2-0) een moeizame wedstrijd en werd zelfs even uitgefloten. Net als Mark van Bommel neemt ook Alex Pastoor het op voor zijn oud-pupil.

Want zelfs ondanks zijn mindere wedstrijd, was Dumfries goed voor de assist op de 2-0 van Donyell Malen. "Zo is het dus ook, hè. Daarom denk ik ook wel: het gaat misschien nog meer over beeldvorming dan over prestatie bij hoe er nu op Dumfries wordt gereageerd", aldus Pastoor in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Denzel staat een beetje symbool voor alle PSV-spelers momenteel: ze zijn als een raket gekomen in het eerste deel van dit seizoen. Na de winterstop verwacht iedereen dan een verdubbeling van de geleverde prestaties. Maar eerst maar eens een heel seizoen bevestigen wat je al deed. Dát is al lastig zat. Een kunst op zich", plaatst Pastoor de prestatie van Dumfries en zijn teamgenoten in perspectief.

De meest gehoorde kritiek op het spel van Dumfries is dat hij de bal erg vaak terugspeelt in plaats van naar voren brengt. "Ik ben er nooit zo'n fan van als de aanval bij Dumfries start. Sowieso niet als een back het eerste aanspeelpunt is. De kracht van Denzel is de bal krijgen als-ie al op stoom ligt bij het opkomen. Dan kan-ie doordenderen tot helemaal bij het vijandelijke doel.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen