Belgen fluiten FIFA terug: geen interesse in WK Vrouwen 2023

19 augustus 2019 – De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft de FIFA teruggefloten. Volgens de wereldvoetbalbond zijn de Belgen geïnteresseerd in het WK Vrouwen van 2023. "Mochten we ons kandidaat stellen, dan is het voor een latere editie. 2023 is veel te vroeg", ontkracht KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock.

Belgen fluiten FIFA terug: geen interesse in WK Vrouwen 2023

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het aanstaande wereldkampioenschap zoekt nog een organisator. Negen geïnteresseerde landen hebben zich gemeld. Volgens de FIFA zijn dat er tien, maar dat vindt de KBVB veel te voorbarig. "Het klopt dat we geïnformeerd hebben over de criteria voor zo'n kandidatuur en de noodzakelijkheden voor zo'n organisatie. Maar dat was louter informatief en vrijblijvend en zeker niet voor de editie van 2023", aldus Van Loock tegen Sporza.

De federaties moeten voor 2 september hun bid officieel maken en die tien dagen later indienen. De FIFA maakt in mei het organiserende land bekend. Tot de geïnteresseerde landen behoren in ieder geval Australië, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Colombia, Japan, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea.

Het WK van 2023 kent een groter deelnemersveld dan die van deze zomer in Frankrijk. In plaats van 24 landen, strijden over vier jaar 32 landen om de wereldtitel.

Denk je dat Ajax in de pauze voorstaat bij APOEL Nicosia? Zet in en win tot bijna twee keer je inzet terug bij TOTO!

Reacties

Eredivisie

gerelateerd