'Osasuna gaat PSV-flop Lato vanaf de winterstop huren'

26 december 2019, 21:12

De door PSV gehuurde Toni Lato is hard op weg naar Osasuna. De Spaanse nummer twaalf van de Primera Division gaat hem huren van Valencia, dat hem eerst terughaalt uit Eindhoven. De linksachter kwam daar totaal niet aan de bak en kwam in totaal één keer in actie namens PSV.

Dat Lato direct weer verhuurd gaat worden aan Osasuna, laat het management doorschemeren tegenover het Eindhovens Dagblad. Het is een publiek geheim dat Lato deze transferwindow nog vertrekt uit Eindhoven, alleen de officiële bevestiging van beide clubs ontbreekt nog. In het met 3-0 gewonnen duel in de voorronde van de Europa League tegen Apollon Limassol kwam Lato een minuut voor tijd in de ploeg, daarna speelde hij enkel nog een paar keer in Jong PSV. Dat was echter tegen het zere been van Valencia, dat hem het liefst alleen in de hoofdmacht zag spelen.

Door een gebrek aan speelritme was dat echter amper mogelijk, mede omdat hij dus niet in Jong PSV mocht acteren. Tegen PEC Zwolle – de laatste wedstrijd van 2019 voor PSV – liep de back nog serieus warm, maar een invalbeurt kwam er ook onder Ernest Faber niet. Lato had afgelopen zomer vrijwel zeker een permanente transfer gemaakt naar Eindhoven, totdat Valencia-eigenaar Peter Lim daar op het laatste moment voor ging liggen en hem alleen wilde verhuren. Met terugwerkende kracht een geluk bij een ongeluk voor technisch directeur John de Jong.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen