Fer lyrisch over collega: "Hij ziet het spel, technisch voortreffelijk"

30 december 2020, 08:22

Leroy Fer keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord en heeft daar vooralsnog geen spijt van. De middenvelder kan onder Dick Advocaat rekenen op een plek in de basis en vormt samen met Jens Toornstra en Orkun Kökcü veelal het middenrif van Feyenoord. Laatstgenoemde kan rekenen op de nodige complimenten van Fer.

"Geef Orkun de bal maar, hij weet wanneer er iemand in zijn rug zit. Hij wil de bal altijd hebben", sprak Fer in gesprek met De Telegraaf. Ondanks dat Kökcü nog maar negentien jaar is, valt het Fer op dat zijn collega op het middenveld aan weinig kwaliteiten ontbreekt. "Hij ziet het spel al zo goed. Hij is technisch voortreffelijk, hij is lichtvoetig en hij loopt veel. Héél veel zelfs. Hij kan alleen meer scoren, al zat die bal tegen FC Utrecht er heerlijk in." Dat de twee verschillende types zijn weet ook de 29-jarige middenvelder. "Hij is aanvallender en technischer dan ik. Ook is hij gevaarlijker voor het doel. We zijn totaal verschillende spelers."

De start van Fer met Feyenoord was niet om over naar huis te schrijven. Al na een aantal maanden werd trainer Jaap Stam ontslagen. "Vanuit de spelersgroep is er nooit met één vinger naar Jaap gewezen. Hij is ook echt niet afgeserveerd door de groep. Het was niet zijn schuld dat het niet draaide. We zaten er allemaal in, wij ook als spelers." Waarom het niet liep onder Stam vindt Fer lastig te zeggen, al was er volgens hem niet echt een 'klik'. "Het is een dun lijntje soms, waarop je balanceert in het voetbal. Soms valt het goed en soms niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen