Matig Feyenoord verspeelt punten in Rotterdamse derby

18 oktober 2020, 14:12   Bijgewerkt: 18 oktober 2020, 15:16

Feyenoord heeft de goede lijn na de interlandbreak niet voortgezet. In de Rotterdamse derby kwam de ploeg van Dick Advocaat niet verder dan een moeizaam gelijkspel tegen Sparta. Het openingsdoelpunt ontstond vlak voor rust plots door een schuiver van Ridgeciano Haps, maar in de tweede helft werd de stand al snel gelijkgetrokken door een benutte strafschop van Thy.

Met dezelfde opstelling als tegen Willem II ging Advocaat de strijd aan. De opponent voor vandaag, Sparta, had in de vorige speelronde na een merkwaardige comeback tegen AZ eindelijk het eerste punt te pakken en ging in De Kuip op zoek naar meer. De Spartanen hielden lang de nul. Feyenoord bepaalde wel het spelbeeld, maar door veel slordigheden ontstonden er geen kansen.

Vlak voor rust veranderde plots de stand op het scorebord. Via Steven Berghuis kwam de bal aan bij Haps in de hoek van het strafschopgebied. Hij kapte zijn verdediger uit en schoof met rechts de bal door de benen van Tom Beugelsdijk de verre hoek in, 1-0.

Het team van Henk Fraser creëerde voor rust geen enkele kans. De enige mogelijkheid ontstond na het doorschieten van de bal. Mario Engels kwam oog in oog met Justin Bijlow, maar de doelman kwam goed zijn doel uit. Naderhand werd ook gevlagd voor buitenspel.

Het weinig hoogstaande spel in de eerste helft beloofde weinig spektakel voor de tweede helft. Het begon desondanks merkwaardig. Na vijf minuten dribbelde Abdou Harroui langs de Feyenoordverdediging, totdat Uros Spajic hem aantikte. Scheidsrechter Kevin Blom gaf een vrije trap, maar de VAR concludeerde dat de overtreding werd gemaakt in het strafschopgebied. Lennart Thy liet deze kans niet aan zich voorbij gaan en schoot overtuigend de gelijkmaker binnen.

De gelijkmaker deed Feyenoord niet veel goeds. Sparta kwam beter in de wedstrijd. Spajic, die ook de strafschop veroorzaakte, redde Feyenoord toen hij de bal net voor het hoofd van Thy weghaalde. Tot verdere kansen kwam het niet en Advocaat had genoeg gezien. Door middel van Nicolai Jorgensen wilde de trainer nog wat creëren, maar tevergeefs. Feyenoord had het deze middag niet in zich om nog wat klaar te spelen. Even leek Feyenoord zelfs nog te verliezen, maar in de laatste seconde van de wedstrijd redde Bijlow zijn ploeg.

Door het gelijkspel is Feyenoord niet meer de koploper in de Eredivisie. Sparta klimt weer een plekje naar boven en staat niet meer op de laatste plaats. Aanstaande donderdag begint Feyenoord aan de groepsfase van de Europa League in Zagreb.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 6.5, Bart Nieuwkoop 5.5, Uros Spajic 6.5, Marcos Senesi 7.5, Ridgeciano Haps 7,  Jens Toornstra 6, Joao Teixeira 6, Leroy Fer 6 (68' Lutsharel Geertruida ), Steven Berghuis 6.5, Bryan Linssen 5 (75' Nicolai Jorgensen -), Mark Diemers 5 (75' George Johnston -)

Sparta: Benjamin van Leer 5, Jeffry Fortes 6, Bart Vriends 6, Tom Beugelsdijk 6, Mica Pinto 5.5, Michael Heylen 5.5, Abdou Harroui 7, Adil Auassar 6, Lennart Thy 6.5 (85' Sven Mijnans -), Deroy Duarte 6, Mario Engels 5 (74' Emanuel Emegha -)

Man of the match: Marcos Senesi

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen