Dammers over strafschop na handsbal: "Onbegrijpelijk"

24 april 2021 – FC Groningen-verdediger Wessel Dammers baalde flink van de beslissing van arbiter Jeroen Manschot (foto) om zijn ongelukkige handsbal te bestraffen met een penalty. De achterhoedespeler vindt dat hij weinig kon doen aan het beroeren van de bal met zijn hand en snapt dan ook niet dat er ingegrepen werd door de VAR. "Onzin, dit is een lopende beweging."

Dammers over strafschop na handsbal: "Onbegrijpelijk"

Dat zei hij tegenover ESPN over zijn handsbal na de nipte nederlaag in het Philips Stadion. "Ik ga niet met de arm naar de bal. Dus dit is ontzettend zuur", baalde Dammers, die de situatie reconstrueert. "Ik zie dat hij de ruimte heeft om te schieten, dus ik wil uitstappen. Hij schiet van twee meter tegen mijn hand aan… Onbegrijpelijk. Het is zo'n cruciaal moment in de wedstrijd."

Ook is het de vraag of hij er binnen of erbuiten stond op het moment dat hij hands maakte. "Ik sta er volgens mij met mijn voet binnen, maar de handsbal is erbuiten", zei Dammers, toen hij de beelden bekeek. Ook kreeg hij nog eens geel voor de ongelukkige actie. "Dat is een beetje een dubbele straf, zoals je bij een penalty niet kunt krijgen als je voor de bal gaat. Soms moeten scheidsrechters en de VAR de situatie wat meer aanvoelen."

Lees ookDumfries over afgekeurde goals: ''VAR was scherp vandaag''

De strafschop was uiteindelijk het enige doelpunt dat op de borden bleef staan, omdat drie PSV-goals afgekeurd werden. "Het was een cruciaal moment, met die penalty, ja. Verdedigend speelden we een goede wedstrijd, al heeft PSV natuurlijk wel wat mogelijkheden gehad. We zaten lang in de wedstrijd en kregen tot in de slotfase wat mogelijkheden. (…) Organisatorisch stonden we goed, op een paar momentjes na. We kunnen trots zijn op onszelf", besloot Dammers.

Eredivisie

gerelateerd