Duitsland
0 – 1
Hongarije
Portugal
1 – 2
Frankrijk

Feyenoord met Bozeník op bezoek bij ADO Den Haag

2 mei 2021 – Robert Bozeník start zondagmiddag in de basis bij Feyenoord, dat het in Den Haag opneemt tegen ADO. De 21-jarige spits uit Slowakije profiteert daarmee van de rode kaart die Steven Berghuis vorige week kreeg tegen Vitesse. Door de schorsing van de aanvoerder schuift Bryan Linssen naar de flank, waardoor er in de punt van de aanval een plek vrijkomt voor Bozeník.

Feyenoord met Bozeník op bezoek bij ADO Den Haag

Linssen lijkt vanaf de linkerkant te gaan spelen, waardoor Luis Sinisterra als rechtsbuiten zal fungeren. Verder kiest Dick Advocaat voor de gebruikelijke namen. Leroy Fer, die de aanvoerdersband om de arm krijgt, geniet de voorkeur boven Mark Diemers. Hij vormt het middenveld samen met Orkun Kökcü en Jens Toornstra, die het opneemt tegen zijn oude werkgever.

Bij ADO keert Shaquille Pinas terug in de basis. De verdediger ontbrak afgelopen week wegens een schorsing. Trainer Ruud Brood kiest ervoor om Michiel Kramer tegen zijn oude club op de bank te laten beginnen: Jonas Arweiler krijgt de voorkeur in de punt van de aanval. Ook Marko Vejinovic en Daryl Janmaat ontbreken tegen hun oude werkgever: het duo zit niet bij de selectie. John Goossens mag wél proberen zijn oud-werkgever pijn te doen.

Voor ADO Den Haag zou de ontmoeting met Feyenoord zomaar eens de laatste kans kunnen zijn op handhaving. De achterstand op nummer zestien FC Emmen bedraagt acht punten, terwijl er na dit weekend nog negen punten te verdienen zijn. ADO staat roemloos op de laatste plaats en wist al zestien wedstrijden op rij niet meer te winnen. Dit seizoen staat de teller qua winstpartijen slechts op twee.

Feyenoord

gerelateerd