'Memphis bereikt akkoord met FC Barcelona over contract'

13 mei 2021, 18:19   Bijgewerkt: 13 mei 2021, 18:38

De toekomst van Memphis Depay lijkt in Barcelona te liggen. Volgens Marca heeft de 27-jarige Nederlandse aanvaller van Olympique Lyon een akkoord bereikt met FC Barcelona. Belangrijke voorwaarde is dat Ronald Koeman ook volgend seizoen trainer van de Catalaanse club is. Vertrekt Koeman deze zomer, dan gaat de deal niet door.

Memphis staat al langere tijd in de belangstelling van Barcelona. De club wilde hem eigenlijk vorig jaar zomer al overnemen van Olympique Lyon. Ook afgelopen winter slaagde Barça er niet in om de Oranje-international los te weken bij de Franse club. Dat had allemaal te maken met financiële problemen waarmee de club kampte en nog altijd kampt.

Geld was en is er nauwelijks in Barcelona. Memphis kan nu in tegenstelling tot de laatste twee transferwindows wel worden vastgelegd omdat hij gratis op te pikken is bij Lyon. Memphis beschikt namelijk over een aflopend contract, waardoor hij geen transfersom hoeft te kosten. Bovendien gaat Memphis in Barcelona allesbehalve een astronomisch salaris verdienen.

Volgens de Spaanse sportkrant wil Memphis maar wat graag weer onder Ronald Koeman voetballen. De samenwerking met de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal is zo goed bevallen dat de aanvaller genoegen neemt met een salarisverlaging. Naar verluidt gaat Memphis jaarlijks vijf miljoen euro opstrijken in Camp Nou.

Of Memphis ook daadwerkelijk de overstap maakt naar Barcelona, hangt af van de toekomst van Koeman. Nu de kans groot is dat Barça de landstitel niet wint, is het nog maar de vraag of de Nederlandse trainer ook volgend seizoen werkzaam is in Barcelona. Afgaande op wat Spaanse media schrijven, lijkt Koeman er rekening mee te houden dat hij binnenkort wordt ontslagen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen