Memphis: "Barça heeft interesse, maar er zijn meer"

21 mei 2021, 08:26   Bijgewerkt: 21 mei 2021, 09:17

Een openhartige Memphis Depay heeft bij L'Équipe een boekje open gedaan over zijn aanstaande transferzomer. De aanvaller loopt uit zijn contract bij Olympique Lyon, waarvoor hij zondag zijn laatste wedstrijd gaat spelen. Daarna wacht mogelijk de stap naar FC Barcelona of een andere club. Memphis zegt dat er meer clubs in de race zijn.

Memphis wordt al langer in verband gebracht met Barcelona, waar volgens Fabrizio Romano een contract tot 2023 of 2024 voor hem klaar zal liggen. Ook Sergio Agüero vertrekt mogelijk naar Camp Nou. Uitgerekend nu Memphis transfervrij is, heeft hij ervoor gekozen om zonder zaakwaarnemer verder te gaan. "Ik ben transfervrij, dus de onderhandelingen zouden niet zo moeilijk hoeven te zijn. Mijn moeder zou het nog kunnen", zegt hij volgens VI tegen het Franse medium. "Barcelona is geïnteresseerd. Dat klopt. Maar er zijn meer clubs in de race. Ik heb nog geen beslissing genomen over mijn toekomst. Ik heb nog wat tijd nodig voor ik mijn nieuwe club kies."

Met Lyon speelt Memphis zondag tegen OGC Nice. Dat wordt de laatste wedstrijd in het shirt van de Franse club. "Het voelt vreemd dat het mijn laatste wedstrijd zal zijn hier", zegt Memphis. "Bij Manchester United verloor ik mijn plezier en mijn voetbal. Hier heb ik het teruggevonden. Hier ben ik een man geworden. Hier was mijn thuis", zegt de international. "Ik heb nul spijt van mijn overstap naar Lyon. Ik denk erover nog een tatoeage voor Lyon toe te voegen, een herinnering met een datum."

De 27-jarige Memphis tekende in 2017 bij Lyon. Hij was sindsdien goed voor 62 doelpunten in 137 wedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen