Emotionele Advocaat sluit loopbaan af met halen van 'Europa'

23 mei 2021, 14:20   Bijgewerkt: 23 mei 2021, 14:25

Dick Advocaat en Feyenoord hebben een matig seizoen toch nog positief afgesloten. In de finale van de play-offs om Europees voetbal versloegen de Rotterdammers het ietwat tegenvallende FC Utrecht met 2-0. Luis Sinisterra verzorgde de 1-0 met een geweldige pegel, waarna de tranen vloeiden bij Advocaat. Utrecht zette na rust alles op alles om het tij te keren, maar werd in de counter de das om gedaan door Bryan Linssen. Feyenoord bemachtigde zo een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

En zo stonden Feyenoord en FC Utrecht 'gewoon' op deze zondagmiddag tegenover elkaar in de Kuip, met 6.500 supporters van de thuisclub. Die hoopten vurig dat Feyenoord deze finale zouden winnen, zodat een miserabel seizoen toch nog enigszins positief werd afgesloten. Geen Europees voetbal voor Feyenoord was eigenlijk ondenkbaar. Voor Utrecht was het geen must, maar na de niet gespeelde bekerfinale van vorig seizoen was de honger bij Utrecht groot. Om dat te onderstrepen, stond clubeigenaar Frans van Seumeren richting Rotterdam samen met zijn vrouw in de middenberm van de snelweg om te zwaaien naar de spelersbus.

Op het veld was echter weinig zichtbaar van de Utrechtse revanchegevoelens. In de eerste helft slaagde Utrecht er nauwelijks in de bal vast te houden, laat staan kansen te creëren. Verder dan een schot van afstand van Simon Gustafson kwam het niet. Utrecht was vleugellam en kampte ook met een niet fitte Sander van de Streek. Die speelde de eerste helft wel uit, maar duidelijk was dat de clubtopscorer niet alles kon geven. 

Waar Feyenoord voor rust zo dominant was, vergat het na het uitkomen van de kleedkamers eigenlijk te voetballen. Utrecht wisselde aanvallend, het bracht Mimoun Mahi, Bart Ramselaar en Adrián Dalmau) en nam het initiatief over. Dat leidde al snel tot twee grote kansen. Eerst was het Gyrano Kerk die bij de tweede paal stuitte op Justin Bijlow en vervolgens schoot Dalmau voorlangs, waar hij ook op Mahi had kunnen afleggen.

Naarmate de tijd vorderde, ging Utrecht steeds meer op de aanval spelen. Feyenoord werd naar achteren gedwongen en ging in de overlevingsmodus. Maar waar Utrecht aandrong, beet Feyenoord wel toe. In een counter sloegen de Rotterdammers toe via invaller Linssen, die ontsnapte aan buitenspel en koeltjes afrondde: 2-0. In de blessuretijd kwam het nog een opstootje, alle emoties bij Utrecht kwamen naar boven. Dat deed verder niets af aan de uitslag, Feyenoord won met 2-0 en sloot het rumoerige seizoen zo nog met enige glans af.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 7, Tyrell Malacia 6, Eric Botteghin 5, Marcos Senesi 5, Ridgeciano Haps 5.5, Leroy Fer 5 (62. Achraf El Bouchataoui 5.5), Jens Toornstra 7, Orkun Kökcü 5.5, Steven Berghuis 6.5, Nicolai Jørgensen 6 (82. Bryan Linssen -), Luis Sinisterra 7.5 (90+3. Uros Spajic -).

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 5, Hidde ter Avest 5, Mark van der Maarel 5 (75. Eljero Elia -), Willem Janssen 5.5, Django Warmerdam 6, Adam Maher 6, Joris van Overeem 5.5 (46. Mimoun Mahi 6.5), Simon Gustafson 6, Othman Boussaid 5 (58. Bart Ramselaar 5.5), Gyrano Kerk 5, Sander van de Streek 5 (58. Adrián Dalmau 5).

Man of the match: Luis Sinisterra

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen