Problemen bij al afgeronde Van Ewijk-transfer, NEC wil keeper

28 mei 2021, 21:21   Bijgewerkt: 28 mei 2021, 21:26

Milan van Ewijk werd officieel al gepresenteerd bij sc Heerenveen en de handtekeningen in het contract zijn al gezet, toch is de transfer officieel nog niet helemaal rond. Dat heeft ermee te maken dat de herstructureringsdeskundige bij zijn huidige werkgever ADO Den Haag nog geen groen licht gegeven heeft voor de deal.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant althans. De herstructureringsdeskundige moet de transfer goedkeuren in overeenstemming met de schuldeisers van ADO Den Haag en dat is volgens Heerenveen-directeur Cees Roozemond nog niet gebeurd. Dus hebben de Friezen het bedrag van bijna 500.000 euro nog niet overgemaakt naar de Hofstad en staat de reeds gepresenteerde deal, toch weer op losse schroeven. 

Bij ADO Den Haag is het Van Ewijk-geld nodig om de salarissen van de afgelopen maanden te betalen, waardoor de club financieel onder druk komt te staan als het nog veel langer duurt. "Ik baseer me op de juristen die daarmee bezig zijn, maar reken erop dat het volgende week rond gaat komen", benadrukt Roozemond over Van Ewijk, die officieel al gepresenteerd werd door sc Heerenveen. In theorie kan de overgang dus alsnog spaak lopen als er geen groen licht komt vanuit de club, maar waarschijnlijk is dat niet. 

Lees ook: Leegloop bij ADO Den Haag dreigt na definitieve degradatie

NEC wil door Van den Brom weggestuurde keeper

De 36-jarige Australische keeper Danny Vukovic is in beeld bij NEC, zo schrijft De Gelderlander. In maart nam John van den Brom nog afscheid van de keeper bij RC Genk, omdat die naar zijn thuisland terugkeerde voor de geboorte van zijn tweede kind en bovendien was hij zijn basisplaats verloren onder de Nederlandse coach. Op dat moment was hij aanvoerder van de Belgische topclub, maar nam wel voortijdig afscheid. Daardoor is hij transfervrij en daar hoopt NEC van te profiteren, want de contracten van keeper Mattijs Branderhorst, Norbert Alblas en Job Schuurman lopen alle drie af in de komende zomer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen