Spijkerharde kritiek op Löw: "Had in 2018 al moeten vertrekken"

6 juni 2021, 14:54

Voormalig Duits international Dietmar Hamann (47) heeft de nationale ploeg van Duitsland keihard door de mangel gehaald. De 59-voudig international vindt dat het elftal van Joachim Löw simpelweg te weinig kwaliteit heeft voor de EK-zege en stelt dat de bondscoach na het echec in 2018 had moeten vertrekken.

Dat vertelt hij tegenover Racingpost. "Löw is veel te lang aangebleven. Hij had moeten vertrekken na het debacle op het WK in Rusland", stelt de zeer kritische Hamann over de keuzeheer, die na dit EK vertrekt van het pluche. In dat toernooi in 2018 sneuvelden onze oosterburen al in de groepsfase met Mexico, Zweden en Zuid-Korea, waarin het op de laatste (!) plaats eindigde.

"Maar hij werd in het zadel gehouden, omdat hij een belachelijk lang contract heeft." De oud-middenvelder denkt dan ook niet dat Duitsland, dat eind vorig kalenderjaar nog met 6-0 klop kreeg van Spanje, hoge ogen gooit tijdens het komende EK. "België en Portugal zijn voor mij de favoriet voor de eindzege. Duitsland zit heel ver van dat niveau af."

Dat Thomas Müller en Mats Hummels terugkeerden in de selectie van Löw, die na het WK 2018 juist een enorme verjonging doorvoerde en het duo jarenlang passeerde, ziet Hamann ook niet als een goede zet van de bondscoach. "Ik hoorde dat de oudere spelers in de selectie daar helemaal niet blij mee waren", zei hij, met naar eigen zeggen 'pijn in het hart'.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen