'PEC haalt Lamprou en is bijna rond met opvolger Visser'

7 juni 2021 – PEC Zwolle gaat Kostas Lamprou vermoedelijk spoedig presenteren als de nieuwe eerste keeper. De club is op zoek naar een nieuwe doelverdediger, aangezien Xavier Mous en Nigel Bertrams vertrekken in deze zomer. In hoofdlijnen is er al een akkoord met de keeper van RKC Waalwijk, waar de oud-Ajacied een aflopende verbintenis heeft.

'PEC haalt Lamprou en is bijna rond met opvolger Visser'

Dat schrijft De Stentor althans. Naast het vertrek van Mous en Bertrams verliet Michael Zetterer in de afgelopen winter al de club. PEC Zwolle beraamde zich op een opvolger en kwam uit bij Lamprou, die ook een nieuwe verbintenis had kunnen tekenen in Brabant. Maar de doelman besloot voor Overijssel te kiezen, waar hij de eerste keuze zal moeten worden. Wel wordt er ook nog een tweede keeper gehaald.

Zoektocht naar algemeen directeur
Dat is niet de enige plek waarop PEC Zwolle bedrijvig is. De hele eerste selectie wordt aangepakt en ook op bestuurlijk niveau verandert er veel. PEC Zwolle hoopt deze maand nog een nieuwe algemeen directeur te presenteren. De optie van Evert Leideman viel af, omdat er veel kritiek kwam op de naderende aanstelling, die ongelukkig uitlekte.

Inmiddels zijn er nog drie kandidaten over, waarvan één een voetbalachtergrond heeft. De beste wordt voorgedragen aan de Raad van Commissarissen, waarna er definitief een opvolger is voor Adriaan Visser. Hij is op dit moment nog voorzitter, maar wordt vervangen door een algemeen directeur: dat is wél een betaalde functie.

Eredivisie

gerelateerd