Tegenstander Oekraïne terughoudend: gesprek NOS afgekapt

11 juni 2021 – Twee dagen voor de openingswedstrijd tegen Oranje blijft tegenstander Oekraïne gehuld in mysterie. De ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko lijkt geen fan te zijn van de pers. Daar kwam ook de NOS vrijdag achter. 

Tegenstander Oekraïne terughoudend: gesprek NOS afgekapt

De omroep was aanwezig in Roemenië, waar de Oekraïense ploeg zich voorbereid op het EK en op de wedstrijd tegen Nederland. Daar kreeg het echter niet veel te zien. De trainingen vinden grotendeels achter gesloten deuren plaats: journalisten worden na de warming-up weggestuurd. Ook van de persconferentie werd de pers niet veel wijzer, aangezien Shevchenko zelf ontbrak.

Middenvelder Taras Stepanenko was de enige die NOS-verslaggever Bert Maalderink in het Engels te woord wilde staan. Al bij de tweede vraag werd zijn gesprek echter afgekapt door de perschef van de Oekraïense ploeg. "Dit is geen interview, dus stop alsjeblieft", zei hij streng.

"We zijn erg gedisciplineerd", had Stepanenko nog wel verteld over het spelen onder voormalig topspits Shevchenko. "Hier op het trainingskamp, maar ook op het veld tijdens wedstrijden. Hij wil altijd winnen, het maakt niet uit tegen wie." Meer dan die quote kreeg de NOS uiteindelijk niet mee uit Oekraïne, en dus zal het de wedstrijd van zondag moeten afwachten. Om 21:00 uur wordt er dan in Amsterdam afgetrapt. 

Oranje

gerelateerd