Dumfries: "Ik dacht: shit, het zal me toch niet gebeuren?"

14 juni 2021, 07:43

Denzel Dumfries heeft zondag zijn eerst interlandgoal gemaakt en hij deed dat op een voor Oranje perfect moment. Nederland gaf een 2-0 voorsprong uit handen tegen Oekraïne, maar won door Dumfries alsnog. De rechtsback heeft genoten.

In de eerste helft kreeg Dumfries ook een grote kans, maar die was toen niet aan hem besteed. "Voor de wedstrijd zeiden Donyell (Malen, red.) en Cody (Gakpo, red.) dat ik zou gaan scoren. Hij moest een keer gaan vallen en ik ben blij dat het op deze manier gebeurt met zo'n belangrijke goal en dat het zorgt voor een goed begin. Ik was er echt naar op zoek, zeker nadat ik de eerste kansen miste. Toen dacht ik: shit, het zal me toch niet gebeuren? Ik bleef doorgaan en geloofde erin", zei Dumfries bij de NOS.

De verdediger is als rechtervleugelverdediger belangrijk voor Oranje. "Gelukkig kop ik de 3-2 binnen en pakken we drie punten. In de tweede helft begonnen we goed en scoren we twee keer. Vervolgens moet je de wedstrijd killen en dat hebben we nagelaten. We weten zelf dat dat beter moet. Het is in ieder geval een goed begin met drie punten", weet de verdediger.

Hij heeft het naar zijn zin in het systeem van Frank de Boer. "Ik vind het fijn. Uiteraard was het aanpassen. Ik ben gewend om te spelen vanuit 4-3-3 en 4-2-2-2. Het is een ander systeem, maar hiermee zijn wij ook heel gevaarlijk en dat hebben we nu laten zien", zegt Dumfries.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen