Velthuizen krijgt van Go Ahead kans om contract te verdienen

17 juni 2021, 18:55

Piet Velthuizen is mogelijk ook volgend seizoen in de Eredivisie te bewonderen. De 34-jarige doelman gaat proberen een contract bij Go Ahead Eagles te verdienen. De komende periode is de ervaren keeper op stage in Deventer, zo meldt de club donderdagavond via de officiële kanalen.

Velthuizen maakte vorig seizoen als speler van Fortuna Sittard zijn rentree in de Eredivisie. Eind februari verbond hij zich aan de Limburgse club en twee dagen later stond hij onder de lat tegen FC Groningen. De comeback was van korte duur, want al na twintig minuten moest hij zich vanwege een blessure laten wisselen. Twee maanden later speelde hij tegen Fortuna Sittard wel negentig minuten. Dat was zijn tweede en tevens laatste wedstrijd voor Fortuna.

Go Ahead Eagles start komende zondag de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Velthuizen is dan een van de drie spelers die als proefspeler op het veld staat. Ook verdediger Osvaldo Iorio Forestero en aanvaller Giovarny Sluiter hopen de technische staf te overtuigen van hun kwaliteiten. Van de zomeraanwinsten maken Ragnar Oratmangoen, Philippe Rommens, Joris Kramer en Mats Deijl hun trainingsdebuut. Isac Lidberg sluit later aan.

Door het vertrek van Jay Gorter naar Ajax wil Go Ahead Eagles zich onder de lat nog versterken. Velthuizen krijgt de komende tijd de kans om te laten zien dat hij een geschikte vervanger is. Eerder stond hij onder contract bij Vitesse, Hércules (Spanje), Hapoel Haifa (Israël), Omonia Nicosia (Cyprus), AZ en SC Telstar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen