Pikante transfer Berghuis snel rond? "Seinen staan op groen"

23 juni 2021 – Frank de Boer maakte duidelijk dat spelers van het Nederlands elftal pas na het Europees kampioenschap met clubs mogen onderhandelen. Valentijn Driessen vraagt zich af of dat ook geldt voor Steven Berghuis, die in de belangstelling staat van Ajax.

Pikante transfer Berghuis snel rond? "Seinen staan op groen"

"Hier komt een hele hoop commotie rond in Nederland. Ajax en Feyenoord, dat ligt allemaal heel gevoelig voor de buitenwacht", stelt de journalist van De Telegraaf. De Rotterdamse aanhang is tot nu toe relatief rustig, ondanks de geruchten. "Dat kan ik me wel voorstellen, want Steven Berghuis is zonder enige twijfel de beste voetballer van Feyenoord van de afgelopen twee jaar, maar hij is nooit de grote publiekslieveling geworden in De Kuip."

Driessen vindt een overstap naar Ajax helemaal geen gekke keuze als naar het sportieve aspect wordt gekeken. "Bij Feyenoord gaan ze opnieuw bouwen met Arne Slot. Er komen veel jeugdspelers en nieuwelingen, terwijl hij graag een keertje wil oogsten. Dat kan bij Ajax. Je kan met je familie in Nederland blijven wonen, je hebt een uitdaging in de Champions League, je verdient een geweldig salaris, dus eigenlijk staan alle seinen op groen voor zowel Berghuis als Ajax."

De Feyenoorder mag voor vier miljoen vertrekken en Marc Overmars zou dat dus als een buitenkansje zien. Dat de club officieel heeft aangeklopt bij de rivaal, zegt volgens Driessen dat een overstap zeker reëel is. "Dat Ajax zich officieel gemeld heeft, wil wel zeggen dat Berghuis oren heeft naar een transfer naar Ajax. Anders gaat niet iedereen zich alle ellende op de hals halen die dit met zich meebrengt."

Ajax

gerelateerd