Troost vergat clausule in contract Berghuis te zetten

23 juni 2021 – Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis kan deze zomer voor slechts vier miljoen euro de overstap maken naar Ajax, omdat Sjaak Troost, de voorganger van technisch directeur Frank Arnesen, vergat om een clausule in het contract te zetten dat hij alleen om buitenlandse clubs zou mogen gaan. Daar kan men in De Kuip weleens flink de dupe van worden. 

Troost vergat clausule in contract Berghuis te zetten

Dat heeft Valentijn Driessen verteld in het tv-programma Oranjezomer, waar de overgang van Berghuis besproken werd. "Sjaak heeft destijds zijn contract verlengd toen PSV hem wilde hebben. Toen stond heel Rotterdam op z'n achterste benen. Sjaak heeft toen gezegd: 'je krijgt iets meer dan twee miljoen euro salaris, plus een clausule: over anderhalf jaar mag je voor vier miljoen euro weg'. Maar daar had hij bij moeten zetten: naar het buitenland. Niet naar Ajax of PSV. Dat zijn ze vergeten."

Destijds was het idee om zaakwaarnemer Mino Raiola een hoger bedrag te laten vragen, waarbij de extra opbrengst boven de vier miljoen euro zou worden verdeeld. Maar inmiddels is hij gewisseld van zaakwaarnemer. "En Guido Albers zegt gewoon: 'er staat vier miljoen euro'. Dat heeft Ajax ook ingezien en die zeggen gewoon: wij betalen vier miljoen euro." Ook verwacht Driessen dat Ajax voor de komst van Berghuis maar weinig commissie hoeft te betalen.

Lees ook: Berghuis naar Ajax? "Zou het nu niet in mijn hoofd halen"

Zeker is volgens de journalist van De Telegraaf in elk geval dat Ajax concreet is. "Ajax heeft besloten om een officieel bod te doen. En dat ziet hij ook zitten, anders doe je geen officieel bod. Dan breng je hem alleen maar in de problemen", doelt Driessen op de onrust die er bij de fans kan ontstaan als de deal rondkomt. "Hij wil graag."

Ajax

gerelateerd