Dumfries wees Aruba af: "Hij werd gezien als een verrader"

25 juni 2021 – Denzel Dumfries is momenteel de grote ster van het Nederlands elftal, maar de kans was in het verleden groot dat hij het Oranje shirt nooit had gedragen. De rechtsback van PSV maakte zeven jaar geleden namelijk zijn debuut voor de nationale voetbalploeg van Aruba. De verdediger besloot daar echter de stekker uit te trekken om voor zijn kansen bij Oranje te gaan. Dat werd hem niet in dank afgenomen.

Dumfries wees Aruba af: "Hij werd gezien als een verrader"

Als verdediger van amateurclub Barendrecht maakte hij zijn debuut tegen Guam, maar Dumfries weigerde een officiële interland voor het Caribische eiland te spelen. Giovanni Franken, momenteel assistent bij ADO Den Haag, was destijds bondscoach. "Hij zei gewoon, met nul minuten ervaring in het betaalde voetbal, dat-ie voor Oranje koos. In het begin iedereen lachen, natuurlijk, tot men begreep dat-ie serieus was", zegt Franken tegen Voetbal International.

Franken weet nog dat de verontwaardiging groot was. "Toen gebeurde er wel wat. Aruba is een trots eiland, dus Denzel werd gezien als een verrader. Op Aruba heb je ook televisieprogramma's en daarin ging het over Dumfries. Werd-ie te kakken gezet in sketches, en zo. Het was best wel heftig."

Dumfries is tot dusverre de grote ster aan de kant van het Nederlands elftal. Met treffers tegen Oekraïne en Oostenrijk bezorgde hij zijn land twee overwinningen. Hij heeft zich daarmee volgens de laatste geruchten in de kijker gespeeld van clubs als Bayern München, Inter en Everton.

Oranje

gerelateerd