Kuyt over Berghuis: "Al kreeg ik al het geld van de wereld"

26 juni 2021 – Als Dirk Kuyt in de schoenen had gestaan van Steven Berghuis, zou hij de overstap naar Ajax zeker níet overwegen. De voormalig aanvoerder van Feyenoord stelt dat zo'n overgang nou eenmaal veel te gevoelig ligt. "Dat zou ik als Feyenoorder nooit kunnen. Al kreeg ik al het geld van de wereld. Zo'n overstap had ik nooit gedaan, maar elke speler is anders."

Kuyt over Berghuis: "Al kreeg ik al het geld van de wereld"

Dat vertelde Kuyt tijdens het tv-programma Humberto, waar de mogelijke overgang van Berguis naar Feyenoord besproken werd. "Mijn Feyenoord-hart zou pijn doen als hij de overstap maakt", stelt de Katwijker, die zelf betrokken was bij deze pikante clausule in het contract van Berghuis. Destijds hielp hij namelijk technisch directeur Sjaak Troost toen Martin van Geel naar Willem II was vertrokken. Uiteraard was het niet de bedoeling dat hij ook in Nederland voor vier miljoen euro mocht verkassen. 

"Mijn advies was destijds om Steven wel de mogelijkheid te geven om te vertrekken, omdat hij nog altijd de overgang naar het buitenland wilde maken", legt hij uit. "Maar ik heb nooit een deal met zo'n grote rivaal geadviseerd." Hoewel Kuyt en Berghuis in het verleden en ook tegenwoordig nog weleens contact hadden, weet hij niet hoe de aanvaller erin staat. "Daar hebben we niet het over gehad."

Lees ookDe Telegraaf: ruzie tussen Ajax en Feyenoord dreigt om Berghuis

Kuyt hoopt dat de nieuwe Feyenoord-trainer, Arne Slot, Berghuis kan overtuigen om toch langer in De Kuip te blijven. "Hij wil aanvallend spelen, dus ik vind dat Steven echt moet blijven", aldus de oud-international. "Maar Steven is enorm ambitieus en hij wil om de prijzen spelen. Als ze hem bij Feyenoord dát gevoel kunnen geven, dan weet ik zeker dat hij wil blijven. Steven heeft veel ambitie en kan slecht tegen zijn verlies."

Ajax

gerelateerd