Van Hanegem zou Berghuis gevoelige transfer naar Ajax afraden

27 juni 2021, 12:09

Willem van Hanegem zou Steven Berghuis (29) de transfer van Feyenoord naar Ajax niet aanraden. Het icoon van de Rotterdamse club denkt dat de buitenspeler beter in De Kuip kan blijven, ook met het oog op zijn kansen in het Nederlands elftal. Volgens hem heeft de aanvaller meer zekerheid in Rotterdam.

"Hij is bij Feyenoord de grote man, de koning. Een hele grote man, bij Ajax is dat hij niet", stelt Van Hanegem tegenover ESPN. "Dan moet je altijd maar afwachten, daar lopen heus wel een paar aardige buitenspelers. Dat zijn toch goede spelers, allemaal? In het zicht van: het WK komt eraan, je moet zorgen dat je bij het Nederlands elftal blijft. Bij Feyenoord weet je zeker dat je speelt. En dat je over het algemeen goed kan spelen: je krijgt bijna alles toegeworpen."

Dat is volgens hem voor Berghuis dus ook belangrijk met betrekking tot het Nederlands elftal. "En ook als liefhebber zou ik zeggen, blijf nou bij Feyenoord." Wat Oranje betreft, zou De Kromme overigens wel graag een basisplaats zien voor de buitenspeler op dit EK. "Ik zou hem opstellen. We kunnen zo goed voetballen, waar we ook van houden. Soms denk ik: wat zijn we nou aan het doen? Zijn we soms bang dat we verliezen?", vraagt hij zich af over het 5-3-2-systeem van Frank de Boer. En als de bondscoach toch daaraan vasthoudt, dan liever met het spitsenkoppel van tegen Noord-Macedonië. 

Lees ook: Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Tsjechië

"Memphis komt ook beter tot zijn recht naast Malen. Malen wacht heel goed op zijn moment en slaat dan toe. Dat heeft Wout Weghorst niet, dus ik zou die kleine erin zetten. En je kunt altijd nog als je aanvallender wilt spelen, Malen naar links, Memphis in de spits en Berghuis op rechts. Die heb ik zien lopen, die is zo fit als de kolere", aldus Van Hanegem.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen