'FC Utrecht neemt afscheid van duo, pikante Twente-transfer rond'

30 juni 2021, 23:42

FC Utrecht gaat spoedig afscheid nemen van de Zweed Emil Bergström (28). De centrale verdediger heeft gevraagd om weg te mogen uit de Domstad, op zoek naar meer speeltijd elders. Die heeft hij gevonden binnen Nederland, al is zijn nieuwe werkgever nog onbekend. Deze week wordt de deal nog rondgemaakt.

Dat schrijft Voetbal International althans. Als er niks geks gebeurt, komt de deal officieel snel rond. De Zweed heeft een aflopend contract bij FC Utrecht, waarvoor hij sinds zijn komst in 2020 slechts 27 wedstrijden speelde en nooit echt kon overtuigen. Ook komend seizoen lag dat niet in de planning bij trainer René Hake, die hem daarom niet opnam in de selectie voor de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen.

Later deze week moet zijn overgang worden rondgemaakt naar een andere, nog onbekende Nederlandse club. Ook middenvelder Odysseus Velanas (23) hoopt deze week elders onderdak te vinden voor het komende seizoen. De geboren Griek heeft een aflopend contract, al heeft FC Utrecht wel een cluboptie in de verbintenis. Onduidelijk is nog waar hij zijn heil gaat zoeken.

Lees ook: Elia blijft strijdbaar bij FC Utrecht

FC Twente haalt Pröpper definitief

Verder wordt ook de overgang van de transfervrije Robin Pröpper spoeidig afgerond. De aanvoerder van Heracles Almelo heeft een aflopende verbintenis en kan daardoor de gevoelige overstap maken naar FC Twente. Door RTV Oost wordt het 'een van de meest gevoelige in het Twenste voetbal' genoemd, want hij stond vijf jaar onder contract bij buurman Heracles.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen