Van der Gijp de politiek in: "Ze doen prima dingen voor de mensen"

1 juli 2021, 09:31

René van der Gijp wordt lijstduwer van Verenigde Senioren Partij Dordrecht. De analist van Veronica Inside gaat zelf niet de raad in, maar hoopt zijn nichtje te helpen aan veel stemmen tijdens de verkiezingen van volgend jaar. Dat maakte Van der Gijp woensdagavond bekend in De Oranje Zomer.

"We moeten het niet gekker maken dan dat het is", vertelde Van der Gijp na een vraag van presentator Wilfred Genee. "Mijn nichtje is lijstrekker van een ouderenpartij en zij doen allemaal prima dingen voor de mensen. Ik heb haar drie jaar geleden ook geholpen. Nu komen de verkiezingen van volgend jaar eraan en help ik ze weer."

Van der Gijp liet echter ook meteen weten dat hij niet zelf de raad in zal gaan. "Alleen als op het maandag en vrijdag is", voegde de voormalig profvoetballer lachend toe. Op die dagen is Veronica Inside namelijk op televisie, maar de trouwe fans hoeven zich geen zorgen te maken. Ook na de verkiezingen schuift Van der Gijp weer trouw aan.

Johan Derksen vindt het goed dat zijn collega iets betekent voor de Verenigde Senioren Partij Dordrecht. "Ik vind ouderenpartijen in de gemeente heel belangrijk. Meer dan vijftig procent van de Nederlanders is boven de vijftig. Dat is een grote doelgroep", aldus Derksen. De VSP Dordrecht heeft momenteel twee zetels in de gemeenteraad.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen