'Manchester City juicht om Sancho-transfer naar stadgenoot'

1 juli 2021Jadon Sancho speelt komend seizoen zo goed als zeker bij Manchester United. Die overstap zorgt ook voor gejuich aan de andere kant van de stad, want Manchester City kan een behoorlijk bedrag bijschrijven. 

'Manchester City juicht om Sancho-transfer naar stadgenoot'

De Engelse vleugelaanvaller is namelijk opgeleid door City, dat hem in de zomer van 2017 voor iets minder dan negen miljoen aan de Duitsers verkocht. Destijds is een gunstig doorverkooppercentage bedongen van vijftien procent. Dat betekent dat de Borussia Dortmund een behoorlijk deel van de transfer af moet staan aan de Engelse grootmacht. Sancho gaat namelijk voor negentig miljoen euro terug naar het Britse eiland.

Transferexpert Fabrizio Romano weet te melden dat ze dertien miljoen euro mogen bijschrijven door de transfer van Sancho. Dat betekent dat de club uiteindelijk in totaal bijna 22 miljoen euro aan hem heeft verdiend. Dat is nog steeds een schijntje als je het vergelijkt met Borussia Dortmund. De Bundesligaclub moet dus miljoenen afstaan, maar maakt in totaal een winst van 68 miljoen euro. De vleugelaanvaller, die momenteel met Engeland nog actief is op het EK, kwam in vier seizoenen voor Dortmund tot 38 goals in 104 Bundesliga-wedstrijden.

BVB zou Donyell Malen en Noni Madueke op een lijstje met potentiële vervangers hebben staan. Bild wist eerder al te melden dat de Eindhovenaren inzetten op dertig miljoen euro voor de Oranje-international, waar Madueke circa twintig miljoen moet kosten. 

Premier League

gerelateerd