'Heerenveen hoopt toptalent te huren van Manchester City'

3 juli 2021 – Bij SC Heerenveen wordt in de zoektocht naar een aanvallende versterking een interessante naam genoemd. Het gaat om de achttienjarige Servische vleugelaanvaller Filip Stevanovic. Het talent werd dit jaar door Manchester City voor 8,5 miljoen euro overgenomen van het Servische Partizan en mag nu worden verhuurd.

'Heerenveen hoopt toptalent te huren van Manchester City'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met dat nieuws kwam Voetbal International, dat daarbij vermeldde dat Stevanovic al langer op de radar staat bij de Friezen. Zo is er eerder al contact geweest, al is dat alweer enige tijd geleden. Waar Heerenveen de aanvaller naar verluidt graag zou overnemen, lijkt City echter weinig haast te maken met een beslissing over de nieuwe bestemming van het talent. 

Manchester City nam Stevanovic in januari 2021 al over van Partizan, maar liet hem op huurbasis het seizoen afmaken bij de Servische club. Onder meer door een enkelblessure kon hij zijn prestaties van de eerste seizoenshelft daar echter niet doorzetten. Stevanovic kwam na de winterstop veelal als invaller in actie en was nog maar één keer trefzeker. In totaal eindigde hij het seizoen op vier treffers en twee assists in 27 wedstrijden (waarvan elf als invaller). 

Toch geldt Stevanovic als grote belofte, die op zijn achttiende al 72 wedstrijden op het hoogste niveau speelde en daarbij ook over Europa League-ervaring beschikt. Stevanovic zou de eerste aanvallende versterking van Heerenveen moeten worden, nadat eerder rechtsback Milan van Ewijk en doelman Xavier Mous al werden aangetrokken. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd