'Ervaringsdeskundige' Vermeer over gevoeligheid Berghuis-deal

5 juli 2021, 12:53

Kenneth Vermeer weet als geen ander wat Steven Berghuis momenteel doormaakt. De keeper stapte in het verleden over van Ajax naar Feyenoord en kreeg heel wat over zich heen. Volgens hem moet de aanvoerder van de Rotterdammers vooral voor zichzelf kiezen, hoe gevoelig de transfer ook ligt.

"Er gaan verschillende gedachtes door je heen, maar uiteindelijk moet je voor jezelf kiezen en voor je carrière gaan. Je kan op dat punt niet gaan denken wat de supporters ervan zullen vinden", vertelt Vermeer tegenover Voetbalzone over de transfer, die hij zelf via de omgekeerde weg bewandelde in 2014. Vermeer had eveneens een clausule in zij contract staan: hij mocht voor slechts één miljoen euro mocht vertrekken.

En toen meldde Feyenoord zich bij zijn zaakwaarnemer. "Hij zei: 'Je zit toch niet in de auto, anders moet je even stoppen en even rustig aanhoren wat ik je nu te vertellen heb'. Toen vertelde hij dat hij met Feyenoord had gesproken en vroeg hoe ik daarover dacht. Ik schrok en zei: 'Wow, eerlijk gezegd heb ik daar nooit aan gedacht'. Hij vroeg me om erover na te denken en zei dat hij na een kwartier zou terugbellen. Toen heb ik met mijn vader gebeld en erover gesproken. Die zei uiteindelijk dat ik het gewoon moest doen."

Lees ook: Vermeer kon na akkoord met Feyenoord nog naar United

Uiteindelijk vielen de haatreacties nog mee, vond Vermeer. "Voor mij was het ook gewoon zaak van: 'Natuurlijk, je komt van Ajax. Maar als je laat zien dat je honderd procent voor de club geeft, dan gaan de supporters je vanzelf in de armen sluiten.' Je weet hoe het kan gaan in Rotterdam, dus ik ben er zeker trots op. De verhoudingen tussen Ajax en Feyenoord zijn duidelijk, helemaal bij de supporters. Het kan twee kanten op gaan, maar uiteindelijk heb je het zelf in de hand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen