Van der Gijp oppert opvolger Berghuis: "Veel uit te halen"

5 juli 2021, 22:36

Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe buitenspeler nu Steven Berghuis op het punt staat naar Ajax te verkassen. De 29-jarige sterspeler laat grote schoenen na om te vullen, maar René van der Gijp denkt een geschikte opvolger in de Eredivisie te zien: Gyrano Kerk.

RSC Anderlecht heeft volgens De Telegraaf reeds een bod uitgebracht van vier miljoen euro, dat door FC Utrecht resoluut naar de prullenbak is verwezen. De Domstedelingen hoopten Kerk aanvankelijk voor minstens het dubbele in de verkoop te doen. Diverse Italiaanse clubs toonden interesse, maar Van der Gijp hoopt dat Kerk in Nederland blijft. Terwijl het bij De Oranjezomer over Berghuis gaat, oppert Van der Gijp een opvolger. "Ik denk dat er uit die Kerk nog veel meer te halen valt."

Volgens Van der Gijp is vooral zijn snelheid een wapen. "Ik vind wel hem altijd iets te zwaar, maar hij is echt op de brommer hoor. Hij is echt op de brommer, joh. Er gaat echt altijd dreiging van hem uit", vertelt de analyticus. Kerk was verre van zo belangrijk voor Utrecht als Berghuis voor Feyenoord was. Berghuis was afgelopen seizoen bij 32 goals betrokken, tegenover veertien van Kerk.

De pijlsnelle rechtsbuiten beleefde het jaar daarvoor een nóg beter seizoen. In 24 Eredivisieoptredens was hij goed voor tien treffers en acht assists. Ook Nordin Amrabat vindt Kerk een interessante optie, maar hij ziet een belangrijk verbeterpunt. "Zijn eerste aanname moet een stuk beter", vertelt de 34-jarige Marokkaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen