Ten Hag looft talenten; Ajax wil contract Fitz-Jim verlengen

10 juli 2021, 15:47

Na de oefenzege van Ajax op SC Paderborn (4-1) verscheen een tevreden Erik ten Hag voor de camera. Tegen de Duitsers zag hij hoe zijn ploeg zich herpakte na de blamage tegen amateurclub Quick '20 (1-1). "Het was een intense week voor de spelers. Als je dit kan brengen, is dat prima."

Tegen Paderborn zag Ten Hag opnieuw enkele talenten aan het werk. Onder meer het optreden van Danilo - die een fantastische goal maakte - stemde hem tevreden. "Danilo is er niet voor niks bij", zei hij tegenover Ziggo Sport. "We kennen zijn kwaliteiten: hij is een fantastische afmaker. Haller is een andere spits; die zijn ook complementair aan elkaar. Het hangt er voor hem verder van af wat er de komende periode nog allemaal gebeurt. We weten ook dat er weer een lang seizoen aankomt."

Ook de jonge Deense spits Christian Rasmussen viel positief op. "Rasmussen is aan het ontluiken", zei Ten Hag daarover. "Hij doet soms onnavolgbare dingen en moet nu wat consistentie krijgen. Hij liet heel aardige dingen zien."

Fitz-Jim

In de wedstrijd waren ook speelminuten weggelegd voor de achttienjarige Kian Fitz-Jim. Na afloop kwam De Telegraaf met het nieuws dat Ajax de jongeling graag langer vast wil leggen. Momenteel loopt zijn contract af in de zomer van 2022, maar de Amsterdammers denken aan een nieuwe verbintenis tot 2024. 'Niet de financiën zullen de doorslag geven, maar het plan dat Ajax met hem heeft', schreef de krant. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen