Willem II-transfer lijkt rond; Sparta-talenten voorlopig binnenboord

11 juli 2021, 17:44

Het lijkt een kwestie van tijd voor Willem II de komst van linksbuiten Max Svensson wereldkundig maakt. Zijn club, de Zweede tweedeklasser Helsingborgs IF, nam namelijk al afscheid van de 23-jarige aanvaller. In Tilburg moet hij wel eerst nog de medische keuring doorstaan. 

Helsingborg was de Tilburgse aankondiging echter voor en meldde zelf al dat de clubs een akkoord hebben bereikt. Volgens de NOS zal Svensson zich volgende week melden op de club. Daarmee haalt Willem II een voormalig jeugdinternational binnen die als linksbuiten, rechtsbuiten en in de spits uit de voeten kan. Namens Helsingborg, waar hij ook werd opgeleid, speelde hij 133 wedstrijden. Daarin scoorde hij 27 keer en gaf hij 9 assists.

Sparta

Intussen blijft het vooralsnog rustig bij Sparta. De club lijkt deze zomer talenten Abdou Harroui en Maduka Okoye kwijt te gaan raken, maar voorlopig heeft nog geen enkele club zich voor een van de twee spelers gemeld. Dat bevestigde technisch directeur Henk van Stee zondag in gesprek met Voetbal International. Harroui kreeg zelfs een verlengde vakantie om zijn transfer af te ronden, maar zal zich maandag toch op de club moeten melden. 

"Mijn telefoon staat roodgloeiend en iedere dag spreek ik weer mensen die informeren", zei Van Stee over Harroui, wiens contract nog tot de zomer van 2022 doorloopt. "Dat zijn dan tussenpersonen, zo gaat dat tegenwoordig. Maar er is nog altijd geen bod binnengekomen." Sparta weet dat Harroui een stap wil maken en gunt hem die stap ook, maar vooralsnog is er volgens Van Stee dus nog geen goed bod binnengekomen.

De kansen dat Harroui bij Sparta blijft, lijken daarmee zelfs toegenomen. "Het is voorbarig om te zeggen dat we voor komend seizoen niet op Appie rekenen. Had je me dat twee maanden geleden gevraagd, dan had ik dat wel gezegd. Nu denk ik dat het fifty-fifty is of hij blijft of niet. Maar ik verwacht wel dat de markt eigenlijk nu pas echt op gang zal komen." 

Ook bij doelman Okoye is er, ondanks de geruchten over het opvolgen van Marco Bizot bij AZ, nog hoop dat hij komend seizoen onder de lat staat bij Sparta. "Wij hopen dat Maduka nog minstens een volledig seizoen bij ons zal spelen. Het zou me niets verbazen als hij deze zomer toch weggekocht wordt, maar in dat geval hopen we hem nog een seizoen te kunnen huren. Maduka is er heel rustig onder: hij heeft het hier naar zijn zin en concentreert zich op Sparta. Als er iets komt, dan komt het, maar nu is hij alleen maar met Sparta bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen