FC Twente heeft selectie na moeizame Cleonise-deal rond

18 augustus 2021 – Denilho Cleonise is eindelijk speler van FC Twente. De komst van de negentienjarige aanvaller is woensdagavond wereldkundig gemaakt. Cleonise heeft in Enschede een contract voor twee seizoenen met een optie voor twee extra jaar getekend. Het tot stand brengen van de transfer bleek wel aanzienlijk ingewikkelder dan gehoopt.

FC Twente heeft selectie na moeizame Cleonise-deal rond

In gesprek met De Telegraaf legde Streuer dat eerder op de dag uit. "Ons was gezegd dat hij transfervrij was, maar omdat Genoa hem een nieuwe contractaanbieding bleek te hebben gedaan, moesten we een opleidingsvergoeding van een paar ton betalen. Onder die voorwaarden wilden we hem niet contracteren. Uiteindelijk zijn we er op een goede manier uitgekomen." Voor deze oplossing deden beide clubs wat water bij de wijn. Genoa besloot af te zien van de opleidingsvergoeding, maar kreeg in plaats daarvan een doorverkooppercentage. Daarmee kon de transfer uiteindelijk toch doorgang vinden.

Met de komst van Cleonise is Twente in principe klaar op de transfermarkt. "Of er moeten nog heel gekke dingen gebeuren. Dan doel ik op het wegvallen van een speler door een verkoop of ernstige blessure. Ik denk dat we een goede groep hebben, die in het linkerrijtje kan spelen. Maar dat moet allemaal nog wel waargemaakt worden."

Cleonise zelf is erg blij dat de overgang is afgerond. "Vanaf het begin van mijn stage voelde ik me op mijn gemak bij FC Twente. Ik ben goed opgevangen door de staf en de spelers. Ik ben blij dat het nu definitief rond is en dat ik mij volledig kan richten op FC Twente. Ik heb er ontzettend veel zin in", reageert hij op de clubsite.

Eredivisie

gerelateerd