'Silva zit Manchester City dwars bij Kane-deal: ruildeal van de baan'

19 augustus 2021 – Bernardo Silva heeft geen belangstelling om naar Tottenham Hotspur te verkassen. Dat is slecht nieuws voor Manchester City. De club wilde hem graag gebruiken om de transfer van Harry Kane goedkoper te maken. Dat zit er dus niet in.

'Silva zit Manchester City dwars bij Kane-deal: ruildeal van de baan'

De regerend landskampioen haalde Jack Grealish deze zomer al op voor een recordbedrag en wil dus ook nog de spits naar het Etihad Stadium halen. Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy is duidelijk: hij wil zijn sterspeler niet verkopen. Alleen voor de absolute hoofdprijs mag hij vertrekken, maar die is zelfs voor Manchester City te gortig. Volgens The Athletic deed de club al een speciaal voorstel aan de Londenaren: een geldbedrag plus een speler.

Eén van de spelers die de omgekeerde weg kon bewandelen was dus de Portugees, maar hij zet daar hoogstpersoonlijk een streep door. Silva hoopt namelijk op een transfer naar Spanje, waar Atlético Madrid en FC Barcelona aan hem gelinkt worden. Beide clubs zijn momenteel niet concreet. Voor Barcelona zou gezien de financiële situatie alleen een ruildeal een optie zijn. Manchester City ziet alleen geen enkele interessante speler in Camp Nou rondlopen. Daarom moet Silva hopen dat Atlético doorpakt.

Het is overigens vrij opvallend dat Silva mag vertrekken bij Manchester City, omdat de offensieve middenvelder annex buitenspeler de laatste vier seizoenen onomstreden leek onder Pep Guardiola. Inmiddels is de selectie in Manchester echter zo groot, dat de Portugees buiten de ploeg valt. Raheem Sterling, Phil Foden, Ferran Torres, Riyad Mahrez, Kevin De Bruyne en nieuwkomer Grealish lijken de voorkeur te krijgen.

Eredivisie

gerelateerd