'PSV probeerde Van de Ven-deal van Van Bommel te kapen'

3 september 2021 – Mark van Bommel kon bij VfL Wolfsburg op de slotdag van de transferwindow FC Volendam-verdediger Micky van de Ven aan zijn selectie toevoegen. Daarmee troefde de club niet alleen Feyenoord af, maar ook Van Bommels oude club PSV. De Eindhovenaren zouden een paar uur voor het sluiten van de markt nog een poging hebben gedaan de deal te kapen. 

'PSV probeerde Van de Ven-deal van Van Bommel te kapen'

Dat weet De Telegraaf-journalist Mike Verweij. In Kick Off, de voetbalpodcast van de krant, vertelde hij hoe dat gegaan is. "We kregen een bericht - en hebben dat ook gecheckt - dat PSV om half 6 nog een poging heeft gedaan om Micky van de Ven naar Eindhoven te halen. Dat is heel opvallend, want daarmee geven ze toch wel aan dat alleen Carlos Vinícius (de spits die werd gehuurd van Benfica, red.) niet genoeg was en dat ze ook nog op andere borden hebben geschaakt."

"Het zou heel bijzonder zijn geweest", stelde Verweij. "Als ze hem hadden gepakt, hadden ze oud-trainer Mark van Bommel gigantisch in de wielen gereden." Een deal tussen PSV en Van de Ven was echter nooit dichtbij. "Wolfsburg was toen al zo ver dat de deal om 6 uur al rond was. Toch heeft PSV nog geprobeerd om de deal te kapen. Ik denk dat ze een poging hebben gewaagd toen bekend werd dat Nick Viergever zou vertrekken." Viergever vertrok op Deadline Day naar Bundesliga-promovendus Greuther Fürth. 

Overigens was PSV niet de enige club die met Wolfsburg concurreerde. Ook Feyenoord deed op Deadline Day nog een poging. "Feyenoord was al rond met FC Volendam", weet Verweij. "Maar toen 's avonds bleek dat Van de Ven niet bij Wolfsburg werd gekeurd, omdat dat al weken geleden was gebeurd, werd duidelijk dat die hele arbitragezaak een grote poppenkast is geweest. Van de Ven was al lang rond met Wolfsburg."

Feyenoord

gerelateerd