Ajax wil verlengen met Danilo: "Hij heeft het Huntelaar-gevoel"

10 september 2021, 08:19

Ajax hoopt het aflopende contract met Danilo de komende weken te verlengen. De Braziliaanse spits heeft nog een eenjarig contract in Amsterdam, maar maakt sinds zijn terugkeer van een verhuurperiode aan FC Twente veel indruk op de staf. Ajax is bovendien ook druk bezig met andere contracten.

In gesprek met Voetbal International is Marc Overmars lovend over Danilo. "In het strafschopgebied is er haast geen betere spits dan Danilo. Hij heeft een beetje het Huntelaar-gevoel. We proberen zijn contract te verlengen en dan kijken we wat de toekomst brengt voor hem. Achter Sébastien Haller gaat hij zijn minuten maken, zoals onlangs in het uitduel met FC Twente, waarin hij in de slotfase nog bijna de winnende treffer maakte met een kopbal."

Danilo werd afgelopen seizoen verhuurd aan FC Twente, waar hij goed was voor zeventien competitietreffers. Sinds zijn terugkeer naar Amsterdam maakt de spits veel indruk. Daardoor heeft Ajax besloten om hem deze zomer niet te laten gaan en hem de kans te geven als back-up voor Sébastien Haller.

Ajax hoopt ook het contract van Ryan Gravenberch binnenkort open te breken. De talentvolle middenvelder ligt nog vast tot de zomer van 2023. Om hem voor een miljoenenbedrag van de hand te kunnen doen, lijkt een langere contractduur noodzakelijk. "Ryan Gravenberch heeft nog een contract tot medio 2023. Zijn contract is ook een item, waarbij we, als dat lukt, komende maand met elkaar rond de tafel willen zitten", aldus Overmars.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen