Coach VS-vrouwenteam ontslagen wegens seksueel misbruik

1 oktober 2021, 15:59

Paul Riley is per direct ontslagen als coach van North Carolina Courage. De Amerikaanse vrouwenvoetbalclub beschuldigt de trainer van seksueel misbruik, iets waar de Engelsman zich niet in herkent. Twee oud-spelers zouden slachtoffer zijn geweest van het misbruik van de coach.

"We steunen de speelsters die zo dapper naar voren zijn gekomen met hun verhaal", verklaarde de club op de eigen website. Twee speelsters verklaarden dat zij al tien jaar lang werden misbruikt door de coach. Riley zelf is zich van geen kwaad bewust en geeft aan nooit seks te hebben gehad met de vrouwen. Wel ging hij wel eens met hen naar de bar.

"Dit is afschuwelijk en onaanvaardbaar", vindt de Amerikaanse voetbalbond. "Een veilige werkomgeving is een topprioriteit voor de competitie", aldus voorzitter Lisa Baird. Riley werkte al sinds 2017 als hoofdcoach van North Carolina Courage. Daarvoor was hij onder meer actief als trainer van Portland Thorns en Western New York Flash.

Riley was zelf eveneens een paar jaar profvoetballer in de Verenigde Staten. Tussen 1988 en 1997 diende hij zes clubs. De 58-jarige oud-middenvelder zal waarschijnlijk niet snel meer aan de bak komen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen