'Van de Beek verder richting uitgang na onthulling plan Solskjaer'

18 oktober 2021 – De situatie van Donny van de Beek lijkt al enkele weken uitgespeeld te zijn bij Manchester United. De middenvelder wil zelf graag een basisplaats, maar moet het voornamelijk doen met invalbeurten en hele wedstrijden op de bank. De laatste keer dat Van de Beek minuten maakte voor United was bijna vijf wedstrijden geleden. De situatie is echter nog pijnlijker geworden voor de Nederlander, na de onthulling van de plannen van trainer Ole Gunnar Solskjaer.

'Van de Beek verder richting uitgang na onthulling plan Solskjaer'

Het Engelse medium Manchester Evening News brengt dat naar buiten in een reconstructie van de afgelopen transferzomer van Manchester United. Daarin onthult het dat Solskjaer zelf graag nóg een middenvelder had willen toevoegen aan de selectie, om in de breedte wat sterker te worden. Van de Beek mag worden gezien als speler voor de breedte, maar hij blijkt voor de trainer dus niet te voldoen.

Volgens het medium waren onder meer Declan Rice, Leon Goretzka en Eduardo Camavinga in beeld om de selectie te versterken. Het clubbestuur koos uiteindelijk voor versterkingen op andere posities, maar daardoor lijkt de volgende prioriteit alsnog een middenvelder te zijn. Zo lijkt het voor Van de Beek wijselijk om komende transferperiode in de winter uit te kijken naar een andere club.

Lees ook: 'Miljoenenimpuls Newcastle uitstekend nieuws Van de Beek'

Van de Beek speelde tot dusver bijna veertig wedstrijden voor Manchester United, waarin hij slechts één keer scoorde. Waar de middenvelder het normaal gesproken juist moet hebben van zijn diepgang en scorend vermogen, komt dat er in de Premier League nog niet echt uit. Eerder maakte hij voor Ajax meer dan veertig doelpunten in 175 wedstrijden. Dit seizoen was hij nog niet betrokken bij een doelpunt.

Premier League

gerelateerd