Feyenoord
3 – 0
Fortuna Sittard

Verweij onthult 'opvallende transfer' Van de Beek

25 oktober 2021 – Mike Verweij heeft maandag in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf onthuld dat Donny van de Beek is geswitcht van zaakwaarnemer. De 24-jarige middenvelder laat zich niet langer begeleiden door Guido Albers, die hem ruim een jaar geleden naar Manchester United bracht.

Verweij onthult 'opvallende transfer' Van de Beek

"Hij heeft een transfer gemaakt, eindelijk", begint Verweij. "Hij is weg bij zijn zaakwaarnemer Albers. Dat verbaasde me heel erg, want ik was ervan overtuigd dat hij Sjaak Swart tot zijn dood trouw zou blijven. Sjaak werkt samen met Albers en Sjaak is ook de reden dat Donny ooit bij Albers terechtkwam. Ik denk dat Albers altijd heel goed voor hem is geweest. Hij heeft een schitterende transfer naar Manchester United voor hem bedongen. Die pakt dramatisch uit, ondanks de mooie toezeggingen van Solskjaer. Er was geen betere speler van Van de Beek. Hij zou ongeveer alles gaan spelen. Het tegendeel is helaas waar voor hem."

Van de Beek heeft besloten om in zee te gaan met Ali Dursun. "Hij is overgestapt naar de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong. Of dat een goede keuze is? Dat weet ik niet. Ali heeft de grootste transfer ooit voor een Nederlandse speler afgedwongen. Voor 86 miljoen euro heeft hij De Jong naar Barcelona gebracht. Dus ik denk dat Donny hoopt dat hij ook dat hij een heel mooie nieuwe club krijgt", aldus Verweij, die aanstipt dat Albers afgelopen zomer met Everton een nieuwe club voor Van de Beek had gevonden.

"Daar ging het bestuur mee akkoord, maar daar is Solskjaer voor gaan liggen", vervolgt Verweij. "Dat is achteraf wel heel erg wrang als hij er op heel korte termijn uitvliegt bij United. Nu zal het bestuur van United ook wel inzien dat het echt wel het beste is om Van de Beek te verhuren. Dat was Albers ook honderd procent gelukt en dat gaat Dursun nu ook lukken. Dan zal Ali zeggen: het is allemaal niet zo moeilijk. Albers blijft met lege handen achter."

Premier League

gerelateerd