'Koeman-ontslag slecht nieuws voor De Jong, Xavi wil tweetal'

28 oktober 2021, 11:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi (41) lijkt de nieuwe trainer te worden van FC Barcelona en daarmee nemen ook meteen de speculaties toe voor de winterse plannen van de Catalaanse grootmacht op de transfermarkt. De trainerswissel zal voor Luuk de Jong vermoedelijk heel slecht uitpakken, terwijl de nog aan te stellen Xavi zijn eerste wensen al gedeeld heeft.

Volgens dagblad SPORT zal er een 'grote schoonmaak' plaatsvinden na het vertrek Koeman. De Nederlandse coach had zich bijvoorbeeld hard gemaakt voor de komst van supersub De Jong, die tot dusver allesbehalve een goede indruk maakte. De van Sevilla gehuurde spits gaat binnenkort te horen krijgen dat hij in de winsterstop zou mogen verkassen.

Dat is niet het enige gerucht dat de kop opstak donderdagochtend, want volgens de doorgaans goed geïnformeerde Gerard Romero heeft Xavi zijn eerste 'eisen' al gesteld. Hij wil dat het aflopende contract van Ousmane Dembélé in elk geval zo snel mogelijk wordt verlengd, omdat hij veel toekomst ziet in de rechtsbuiten van de Catalanen.

Lees ook'FC Barcelona vindt in Xavi opvolger Koeman: voor Kiev akkoord'

Daarnaast hoopt de jonge coach dat er financieel wat mogelijk is in de winterse transferwindow. Door de lening van anderhalf miljard euro, die bestemd zou zijn voor het stadion overigens, lijkt er wat meer mogelijk. Met dat geld moet met Jules Koundé volgens Romero een snelle verdediger worden toegevoegd aan de selectie. Met de twintig miljoen euro [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/391602/fc-barcelona-heeft-20-miljoen-in-de-winter-en-meldt-zich-bij-city/,_blank,die de club sowieso kan besteden op de winterse transfermarkt], zou Xavi graag Raheem Sterling zien komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen