'V/d Beek liet zich bij 'transfer' overhalen door ploeggenoten'

30 oktober 2021, 09:51

Donny van de Beek heeft op advies van zijn ploeggenoten bij Manchester United besloten om van zaakwaarnemer te wisselen, zo onthult The Daily Mail. Begin deze week werd bekend dat de 24-jarige Nederlandse middenvelder zich niet langer laat begeleiden door Guido Albers. Ali Dursun is nu de aangewezen persoon om een oplossing te vinden voor de uitzichtloze situatie van Van de Beek in Manchester.

Bronnen vertellen aan bovengenoemd Engels medium dat Van de Beek in de kleedkamer van Manchester United is overgehaald om met een andere zaakwaarnemer in zee te gaan. Omdat de middenvelder nauwelijks speeltijd krijgt van trainer Ole Gunnar Solskjaer, hoopt hij in januari een (tijdelijke) transfer te maken. De afgelopen weken zouden gesprekken hebben plaatsgevonden met Everton en Wolverhampton Wanderers over een huurovergang. Dursun, die toen nog niet de zaakwaarnemer van Van de Beek, heeft mogelijk andere plannen met zijn nieuwe cliënt.

Van de Beek komt in de huidige jaargang nog minder aan spelen toe dan in zijn debuutseizoen. In alle competities kwam de voormalig speler van Ajax slechts drie keer in actie. Zo kwam hij in de Premier League slechts eenmaal aan de bak. Als invaller mocht hij begin september een aantal minuten opdraven tegen Newcastle United (4-1 winst), in de Champions League tegen Young Boys (2-1 verlies) kreeg hij een helft speeltijd en in het League Cup-duel met West Ham United (0-1) stond hij negentig minuten binnen de lijnen.

De zaakwaarnemer-ruil van Van de Beek werd maandag in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf besproken. "Hij is overgestapt naar de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong. Of dat een goede keuze is? Dat weet ik niet. Ali heeft de grootste transfer ooit voor een Nederlandse speler afgedwongen. Voor 86 miljoen euro heeft hij De Jong naar Barcelona gebracht. Dus ik denk dat Donny hoopt dat hij ook dat hij een heel mooie nieuwe club krijgt", zei Ajax-watcher Mike Verweij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen