Al Sadd zit Barcelona dwars en wil Xavi niet laten vertrekken

3 november 2021, 19:00

Xavi lijkt voorlopig nog niet aan de slag te gaan als de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona. De 41-jarige oefenmeester ziet een stap naar Camp Nou zeker zitten, maar zijn club Al Sadd wil hem niet zomaar laten gaan. De club is volop bezig met het seizoen in de Qatari League.

Inmiddels zijn vice-president Rafa Yuste en directeur voetbalzaken Mateu Alemany van Barcelona in Qatar om daar te praten met Al Sadd. Die club zou echter alleen met voorzitter Joan Laporta om tafel willen. Dat is naar verluidt een belangrijke eis als Barcelona Xavi uiteindelijk toch naar Camp Nou wil halen. Het standpunt van Al Sadd lijkt duidelijk te zijn.

Op Twitter laat CEO Turki Al-Ali van zich horen namens Al Sadd. "We heten de delegatie van Barcelona welkom en hebben laten weten hun bezoek te appreciëren en respecteren. Het standpunt van onze club is vanaf het begin duidelijk geweest. We willen er alles aan doen om onze trainer Xavi te behouden. We kunnen hem op dit moment niet laten vertrekken."

Lees ook: 'Barça-delegatie naar Qatar; club wil Xavi deze week presenteren'

Barcelona is na het ontslag van Ronald Koeman op zoek naar een nieuwe trainer en oud-speler Xavi wordt gezien als de ideale kandidaat. Hij speelde tussen 1998 en 2015 op het middenveld van de Catalaanse grootmacht. Xavi sloot zijn loopbaan echter af in het shirt van Al Sadd en staat sinds 2019 als hoofdtrainer voor de groep bij de topclub uit Qatar.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen