Barça wil contract 'beste ter wereld' Dembélé verlengen

8 november 2021, 17:40

FC Barcelona hoopt spoedig het contract van Ousmane Dembélé open te breken en met meerdere jaren te verlengen. De huidige verbintenis van de 24-jarige Fransman loopt komende zomer af, maar FC Barcelona wil er alles aan doen om de buitenspeler langer aan zich te binden.

Dat bevestigt zijn nieuwe coach Xavi op de eerste persconferentie sinds zijn aanstelling. Dembélé kampt al heel dit seizoen met veel blessureleed en stond weken aan de kant met een knieblessure. De Fransman maakte begin deze maand zijn rentree tijdens de Champions League-uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev. Daarin kwam hij 25 minuten voor tijd binnen de lijnen.

Lees ook: Xavi terug bij FC Barcelona: "Wij zijn de allerbeste club ter wereld"

Sinds zijn komst naar FC Barcelona in 2017 heeft Dembélé mede door blessureleed nog niet zijn stempel kunnen drukken op het spel van de grootmacht. Barça, dat destijds 105 miljoen euro betaalde om hem los te weken bij Borussia Dortmund, hoopt echter alsnog op een doorbraak. Vorig seizoen was de Fransman nog goed voor zes treffers in La Liga.

"Het contract van Ousmane verlengen is één van onze prioriteiten", aldus Xavi. "In mijn ogen kan hij de beste speler ter wereld zijn op zijn positie. Hij moet hard werken, maar hij kan in potentie het verschil maken bij FC Barcelona. Maar daarvoor moet hij constant zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen