Xavi verwerpt vermeende interesse De Jong: "Niet te koop"

26 november 2021 – Xavi staat zaterdag voor zijn derde wedstrijd als hoofdtrainer van FC Barcelona. In het La Liga-duel tegen Villarreal zal zijn ploeg vooral op zoek gaan naar doelpunten, waar het in de eerste twee duels alleen één keer uit een penalty scoorde. Xavi zelf noemde het tijdens zijn persconferentie vooral een kwestie van durven. 

Xavi verwerpt vermeende interesse De Jong: "Niet te koop"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Ik ben heel blij met wat het team laat zien", begon Xavi, geciteerd door Mundo Deportivo. "We hebben veel duels gewonnen en zetten goed druk. Ik denk alleen dat we in de aanval meer moeten durven." Hij wees daarbij vooral op de jongelingen in zijn selectie. "Ik durfde het ook te weinig op die leeftijd. Het is niet genoeg om steeds voor de veilige optie te gaan, je moet streven naar perfectie."

Dat is volgens Xavi bovendien de stap die Barcelona moet zetten om meer te scoren. Sowieso zou daar tegen Villarreal meer ruimte voor kunnen liggen. "Villarreal is een meer aanvallend ingestelde ploeg. Zowel Espanyol als Benfica heeft laag en compact verdedigd. Het zal een lastige wedstrijd worden. Zij hebben een van de beste coaches van Spanje (Unai Emery, red.), dus we treffen een lastige tegenstander."

Middenvelders
Tijdens zijn persconferentie ging Xavi ook in op de vermeende interesse in verschillende middenvelders van zijn ploeg. Onder wie Frenkie de Jong, maar ook de jonge talenten Pedri, Gavi en Nico werden genoemd. "Dat zijn allemaal spelers die spelen en absoluut niet te koop zijn", verzekerde Xavi. "We hebben ze hier nodig en willen ze beter maken. Voor ons zijn ze absoluut niet te koop."

Lees ook: Hardnekkige geruchten over Frenkie de Jong ontzenuwd

LaLiga

gerelateerd