'18 miljoen niet genoeg: eerste bod Ajax op Bergwijn afgewezen'

10 januari 2022, 17:12   Bijgewerkt: 10 januari 2022, 17:21

Ajax maakt nu echt werk van de komst van Steven Bergwijn. Volgens De Telegraaf heeft de club inmiddels een bod van om en nabij de achttien miljoen euro neergelegd bij Tottenham Hotspur. Dat bod zou door de Engelse topclub vervolgens zijn afgewezen.

Het leek er al langere tijd op dat Ajax deze winter de pijlen opnieuw op Bergwijn zou richten, maar volgens diverse bronnen is het nu dus daadwerkelijk concreet geworden. Na het afwijzen van het eerste bod wordt verwacht dat directeur voetbalzaken Marc Overmars nog deze week een tweede poging zal wagen. Er is immers haast bij geboden: Ajax wil het liefst dit weekend (FC Utrecht-uit), maar anders zeker in de topper tegen PSV de week erop al over Bergwijn kunnen beschikken. 

Tottenham Hotspur zou niet onwelwillend tegenover een vertrek van Bergwijn staan, maar laat hem tegelijkertijd niet zomaar gaan. De 24-jarige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2025 en moet de club dan ook een hoge transfersom opleveren. Twee jaar geleden betaalde Spurs zelf nog dertig miljoen aan PSV voor zijn komst. Bovendien zou Ajax niet de enige kandidaat zijn. Volgens De Telegraaf zijn ook enkele Spaanse en Duitse clubs in de race. 

Na de terugkeer (op huurbasis) van Brian Brobbey moet Bergwijn de tweede versterking van deze winter worden. Daar staat tegenover dat David Neres tijdens deze zelfde window nog mag vertrekken. Bergwijn droeg het shirt van Ajax al eerder; de Amsterdammer liep zes jaar in de jeugdopleiding van de club rond, voor hij in 2011 werd overgenomen door PSV. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen